Mobil med abonnemang

Ska du köpa ny mobiltelefon kan det löna sig att samtidigt byta abonnemang. Genom att köpa en mobil med abonnemang kan du få en lägre totalkostnad till skillnad mot om du köper telefonen kontant och ett separat mobilabonnemang.

I stort sett alla större operatörer erbjuder paketlösningar där mobiltelefon med abonnemang är paketerat till ett extra bra pris. Vi har samlat bra erbjudanden från utvalda operatörer.

Visa mer
Mobil med abonnemang

Fler filter

Teckna mobilabonnemang med mobil

Genom att köpa en mobil med abonnemang kan du få en ny mobil till en lägre kostnad. Det innebär att mobilabonnemanget fungerar lite som en räntefri avbetalning. Det är alltid bättre att jämföra mobilabonnemang med mobil innan du köper, om du känner dig osäker. Låt dina behov styra valet av mobiltelefon. Tänk efter noga hur du kommer att använda din nya mobiltelefon. Jämför telefonerna som bäst stämmer in på dina kriterier och välj sedan den bästa av dessa.

Är det billigare att köpa mobil med abonnemang?

Oftast kan du välja om du vill betala för din nya mobiltelefon kontant eller om du vill teckna mobilen tillsammans med ett abonnemang. Om du väljer att köpa mobilen kontant får du räkna med att betala ganska mycket. En avancerad smartphone kostar idag oftast runt 10.000 kr och uppåt.

Om du istället väljer att köpa telefonen med ett abonnemang kommer du undan med en lägre månadskostnad. Mobilabonnemang med mobil fungerar därför lite som en avbetalning, du betalar av din mobiltelefon lite varje månad.

Oftast blir också själva telefonen billigare om du väljer att köpa den med ett abonnemang jämfört med om du hade köpt den kontant. Den jämförelsen gäller dock bara om du adderar kostnaden för din kontantköpta mobil med kostnaden för ett abonnemang och sedan jämför vad samma deal skulle ha kostat om du handlat direkt från operatören. Kanske är det därför som många ser mobilabonnemanget som en räntefri avbetalning?

Mobiloperatörerna vill alltid ha nöjda kunder, därför tar operatörerna in ett urval av de senaste mobiltelefonerna och kombinerar dem med sina abonnemang.

Mobilabonnemang med mobil

Fördelar med att köpa mobil med abonnemang

  • Billigare totalkostnad
  • Bättre abonnemangskostnader
  • Ej lika stor utgift direkt

Bästa mobil med abonnemang

Det är egentligen bara du som kan veta vilken mobiltelefon med abonnemang som passar bäst för dig. Det är dina behov som styr. Om du använder din telefon för att livestreama via sociala medier behöver du en bra kameratelefon. Om du istället lyssnar på mycket musik eller ljudböcker behöver du en mobil med bra högtalare. Använder du mobilen för att spela olika spel behöver du en telefon med bra skärm och grafik. Därför kan det vara svårt att ge generella råd kring bästa mobilabonnemang med mobil. Vi brukar dock rekommendera våra läsare att man alltid jämför mobilabonnemang och olika mobiltelefoner och mobiloperatörer för att hitta det bästa abonnemanget med mobil.

Billiga abonnemang med mobiltelefon

Om du är en prismedveten person kan det hända att du letar efter billigaste mobilabonnemanget med telefon. Många vill inte betala det man anser vara ”onödigt mycket” för en mobil med tillhörande abonnemang. Är du student eller pensionär har man oftast en begränsad privatekonomi. Då har man helt enkelt inte råd att köpa det största abonnemanget som operatörerna erbjuder. Det finns dock gott om så kallade lågprisoperatörer i Sverige.

Lågprisoperatörerna agerar som systeroperatörer till bolag som Tre, Tele2, Telia och Telenor, men det finns även helt fristående mobiloperatörer som erbjuder ett lägre pris. Exempel på lågprisoperatörer som erbjuder mobil med abonnemang är Hallon, Vimla, Halebop och Comviq.

Det är inte ovanligt att abonnemang hos lågprisoperatörer kostar under 100 kronor i månaden. Dessa operatörer har också ett utbud av mobiltelefoner som kopplas till de billigare abonnemangen. Lågprisoperatörerna brukar oftast locka med mer surf i sina abonnemang för att vinna marknadsandelar.

Så köper du mobil och abonnemang

Det är enkelt att teckna abonnemang och mobil online. De flesta svenska mobiloperatörer har egna e-butiker där du kan handla den mobil och abonnemang som passar bäst. Det gäller även om du inte är kund hos operatören från början. Oftast kan du bli kund direkt i e-butiken och flytta ditt befintliga telefonnummer. När du har valt mobil och abonnemang är det bara att klicka ner den i varukorgen och vänta på att operatören ska skicka hem produkterna till dig. Oftast tar det inte längre än ett par dagar.

Man kan såklart även gå till fysiska butiker och köpa mobil med abonnemang. Elektronikkedjorna har oftast samarbete med de största mobiloperatörerna, vilket gör att du kan köpa din telefon eller ditt abonnemang direkt i butik istället för att vänta på att få det hemskickat. De flesta stora operatörerna har även egna butiker man kan besöka.

Jämför mobiler innan köp

Om du känner dig osäker på vilken mobil med abonnemang som du ska välja kan du jämföra olika erbjudanden mot varandra. Gå noga igenom telefonens tekniska specifikationer för att se om mobilen har den teknologi som du efterfrågar från en modern mobil. Du kan även läsa på om de telefoner som intresserar dig via tillverkarnas egna webbplatser eller i olika forum på nätet.

Många mobilköpare väljer också att söka efter den mobil som intresserar dem på plattformar som YouTube, för att se om någon användare har gjort en så kallad ”unboxing-video” där mobilens funktionalitet, färg och form recenseras.

Det är viktigt att samla så mycket information som möjligt om mobiltelefoner och abonnemang innan du handlar. Generellt kan man säga att du sällan ska gå på säljarnas köpuppmaningar. Det är ytterst ovanligt att de erbjudanden som säljarna presenterar är de bästa. Ofta vill säljarna bara sälja så mycket som möjligt och bryr sig mindre om huruvida affären är bra för dig eller inte.

Erbjudande mobiltelefon med abonnemang

Det är bra att hålla utkik efter bra erbjudanden för mobiltelefon med abonnemang. Månadskostnaden kan skilja ganska mycket mellan operatörerna och under kampanjer ännu mer. Oftast kan inte operatörerna göra så mycket på priset för själva telefonen då marginalerna är ganska små, speciellt för iPhone. Men genom att sänka priset på abonnemanget kan man få ett bra erbjudande där månadskostnaden är lägre. Jämför därför erbjudanden från olika operatörer innan du köper din nästa telefon.

Mobilabonnemang med mobil på köpet

Ibland förekommer kampanjer där man får en mobiltelefon gratis när man tecknar ett abonnemang. Dessa kampanjer är dock inte så vanliga. Comviq erbjuder emellanåt kampanjer med mobil på köpet. Oftast är det inte de mest avancerade mobilerna man får på köpet, utan enklare, billiga eller utgående modeller.

Populära mobiltelefoner med abonnemang

iPhone

Iphone har länge varit en storsäljare sedan starten 2008 i Sverige. En gång varje år kommer det nya modeller, oftast i september. Vilken iPhone passar dig bäst?

iPhone med abonnemang

Samsung Galaxy

Samsung populäraste modell Galaxy har blivit ett allt vanligare alternativ till iPhone. En telefon fullproppad med teknik.

Samsung Galaxy med abonnemang

Vanliga frågor