Streama sport

Gillar du titta på sport? Fotboll ,tennis eller kanske Formel 1? Allt kan du streama via olika streamingstjänster. Vi hjälper dig att välja rätt sportstreaming.

Streama sport

Streama sporten du gillar

Intresset för att streama sport är stort i Sverige. Nästan alla har ett favoritlag i fotboll och hockey som de gärna vill kunna följa och självklart vill vi kunna följa våra svenska idrottare i sina respektive sporter. Men det är inte alltid så lätt att hitta rätt och att veta vilka streamingtjänster som har rättigheterna för att streama sport online.

Hittade 9 streamingpaket:


SVT Play logo

SVT Play Sport

SportStreama sport gratis SportHockey, simning, vintersport, friidrott m.m SportSportnytt
Pris 0 kr / mån
Discovery plus logo

Discovery+ Sport

SportVinter-OS SportPGA och ATP Tour SportEurosport
Pris 179 kr / mån
TV4 play TV4 play

TV4 Play+ Sport

SportAllsvenskan från Max SportSuperettan från Max SportUEFA Champions League SportNFL, NBA, WRC, SDHL och mycket mer
Pris 199 kr / mån Efter 3 mån 399 kr / mån
Discovery plus logo

Discovery+ Sport Premium

SportTennis, cykel, motorsport m.m SportHela Allsvenskan & Superettan SportC mores linjära sportkanaler
Pris 249 kr / mån Efter 6 mån 349 kr / mån
Max Max Max

Max Sport

SportAllsvenskan & Superettan SportPGA Tour SportEurosport 1 och Eurosport 2
Pris från 349 kr / mån
Viaplay logo

Viaplay Medium

SportVintersport, UEFA Europa League SportUEFA Europa League SportUFC, NFL, Bundesliga, Europatouren
Pris 399 kr / mån
Discovery plus logo

Discovery+ Sport Premium + TV4 Sport

SportTennis och cykel SportHela Allsvenskan och Superettan SportMotorsport
Pris 549 kr / mån
TV4 play TV4 play

TV4 Play+ Sport total

SportSHL & HockeyAllsvenskan SportAllsvenskan & Superettan från Max SportUEFA Champions League SportFriidrotts-VM utan reklam
Pris 549 kr / mån
Viaplay logo

Viaplay Total

SportPremier League, F1, NHL, Golf Majors & Ryder Cup SportVintersport, UEFA Europa League, UFC SportNFL, Bundesliga, Europatouren
Pris 699 kr / mån

Streama fotboll

Fotboll är en av absolut populäraste sporterna och något som många vill se. Det är också ganska dyra rättigheter för kanalerna att köpa in. Oftast hittar du fotbollen i några av de dyraste paketen på marknaden.

Beroende på vilka landskamper eller fotbollsligor du vill följa bör du ta reda på vilken eller vilka av streamingtjänsterna du behöver skaffa ett konto hos. Fotbollsserierna brukar inte ingå i prova-på-perioder utan ligger oftast i dem större och dyrare paketen. Men under vissa perioder kan erbjudanden dyka upp, vilket gör att du får ett billigare pris.

Att teckna ett årsabonnemang kan också bli ett billigare alternativ i vissa sportpaket.

Streama sport

Streama Allsvenskan och Superettan

Allsvenskan ligger många svenskar varmt om hjärtat och vill man kunna följa sitt favoritlag så bör du investera i ett abonnemang hos Max. Här hittar du samtliga allsvenska matcher under säsongen. I dagsläget kostar det från 349 kronor i månaden att streama Allsvenskan hos Max med deras sportpaket. Hos Max kan du även streama Superettan.

Streama Premier League

Vill du titta på Premier League som är den populäraste fotbollsligan i Sverige så är det ett konto på Viaplay du ska skaffa dig. De sänder alla matcher från den engelska fotbollsligan direkt och du har även möjlighet att se dem i sin helhet i 48 timmar efteråt. De ramar in matcherna på ett snyggt sätt med professionella studioprogram, pålästa experter och intressanta intervjuer.

Streama Champions League

Det är något otippat Telia som äger rättigheterna att visa UEFA Champions League i Sverige. I Champions League följer några av världens bästa spelare och klubbar i kampen om den åtråvärda bucklan. Du följer hela turneringen enklast via C More där det ingår i paketen Plus och Premium Plus.  

Streama övriga fotbollsligor

Serie A kan du följa via ett konto på TV4 Play. Tyska Bundesliga kan du följa på Viaplay. Matcherna från spanska La Liga med bland annat Alexander Isak hittar du hos TV4 Play.

Streama hockey

Det är Cmore som har rättigheterna till den svenska ishockeyn så det är där du kan följa både SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL.

Vill du följa den nordamerikanska hockeyn på andra sidan Atlanten så är det Viaplay som gäller. De sitter på rättigheterna till NHL fram till och med 2026.

Viaplay har tillsammans med SVT även rättigheterna för CHL (Champions Hockey League) samt Hockey-VM för både herrar, damer och juniorer.

Streama hockey

Streama motorsport

Den som är intresserad av motorsport bör i första hand skaffa sig ett konto på Viaplay. De har nämligen rättigheterna för både Formel 1, Moto GP, Nascar samt DTM.

Den som gillar Speedway behöver tillgång till två tjänster då Bauhausligan (den svenska elitserien) visas på C More och GP-serien visas på Discovery+ (Eurosport).

Rally-VM (WRC) har SVT köpt rättigheterna till fram till och med säsongen 2022.

Streama motorsport

Streama UFC

Gillar du fighting så gissar vi att du är intresserad av UFC. För att följa denna spektakulära kampsport så är det Viaplay som gäller. 

Streama vintersport

Inom vintersporten är det Viaplay som är de stora giganterna. De sitter på i princip alla rättigheter förutom världscupen i skidskytte och VM i skidskytte (som finns hos SVT Play och visas i Vinterstudion). De visar bland annat VM och världscupen i längdskidor samt de alpina grenarna. När det gäller Vinter-OS så är det faktiskt Discovery som har köpt alla rättigheter för den svenska marknaden.

Vanliga frågor om att streama sport

Sammanfattning

Vi kan konstatera att sporträttigheter är väldigt dyra, och att det gör att vi ofta får betala ett ganska högt pris om vi vill kunna se de mest eftertraktade sportsändningarna. Om du har ekonomiska möjligheter så får du en väldigt heltäckande sportbevakning om du har konto på både C More, Discovery+ och Viaplay. Om dina ekonomiska resurser är begränsade så får du helt enkelt välja vilka sporter/ligor som är viktigast för dig att kunna följa.