Abonnemang i Telias nät

Telia är en av fyra operatörer som äger sitt eget mobilnät. Telias mobilnät är också det flest andra operatörer använder. Förutom Telia själva använder Halebop, Fello, My Beat och Telness Telias nät. På denna sidan kan du jämföra alla abonnemang som använder Telias nät.

Visa mer
Telia abonnemang

Surfmängd

› Visa endast fri surf
Fler filter

Abonnemangtyp

Samtal

Bindningstid

mobilabonnemang

Senast kontrollerat idag 23 juli, 2024

Fello abonnemang

Fello 3 GB

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
52,50 kr / mån Efter 5 mån 105 kr / mån Till operatör
105 kr / mån Just nu 52,50 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Fello abonnemang

Fello 8 GB

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
82,50 kr / mån Efter 5 mån 165 kr / mån Till operatör
165 kr / mån Just nu 82,50 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Fello abonnemang

Fello 16 GB

16 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
107,50 kr / mån Efter 5 mån 215 kr / mån Till operatör
215 kr / mån Just nu 107,50 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Fello abonnemang

Fello 24 GB

24 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
137,50 kr / mån Efter 5 mån 275 kr / mån Till operatör
275 kr / mån Just nu 137,50 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Halebop abonnemang

Halebop 3 GB

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
149 kr / mån Till operatör
149 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Halebop abonnemang

Halebop 8 GB

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
239 kr / mån Till operatör
239 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Telia abonnemang

Telia 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
269 kr / mån Till operatör
269 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Comviq abonnemang

Comviq Fastpris 100 GB

100 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
295 kr / mån Efter 12 mån 395 kr / mån Till operatör
395 kr / mån Just nu 295 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Halebop abonnemang

Halebop 30 GB

30 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
339 kr / mån Till operatör
339 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Halebop abonnemang

Halebop 100 GB

100 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
399 kr / mån Till operatör
399 kr / mån Till operatör

Telias nät

Telia är en av Sveriges äldsta mobiloperatörer och ägs delvis av svenska staten. Telia myntade nyligen begreppet ”Folknätet” – ett epitet man använder i sin marknadsföring för att skryta över sin goda täckning över så gott som hela landet, och det med all rätt.

Telia har nämligen Sveriges bästa mobila nät för att ringa röstsamtal. Det beror till stor del på att man fortfarande använder det gamla GSM-nätet, även kallat 2G-nätet eller Edge.

Men bra täckning kommer också med ett pris – i kombination med en i hög grad bemannad kundtjänst med höga omkostnader gör detta Telia till en av de dyrare operatörerna i Sverige.

Telias nät

Telia är en av fyra operatörer som äger sitt eget mobilnät. Utöver det finns en rad så kallade virtuella operatörer som hyr in sig på andras mobilnät. Det är alltså inte bara Telia som erbjuder abonnemang i sitt eget mobilnät. Tillsammans med de virtuella operatörerna finns det många olika typer av abonnemang och kringtjänster i Telias mobilnät. Det innebär att det finns möjlighet att teckna billiga abonnemang med bra täckning i Telias nät, fast hos en annan operatör som har minimerat sina omkostnader till exempel genom att inte ha någon bemannad telefonsupport.

Mobiloperatörer i Telias nät

Telia

Telia är en omfattande operatör som förutom mobilabonnemang erbjuder fast telefoni, mobilt bredband och IP-tv tillsammans med en rad streamingtjänster. Om man väljer att ha flera tjänster hos Telia är det möjligt att få en mängdrabatt eller en så kallad helkundsrabatt. Det finns även modeller där man kan addera flera abonnemang inom familjen som delar på samma surfpott, till ett rabatterat pris. Som abonnent hos Telia sparar man sin surfpott, dvs den surfmängd som inte är förbrukad vid månadsskiftet förs över till nästa månad, och så vidare.

Halebop

Halebop är en lågprisoperatör som både ägs av Telia Sverige AB och använder sig av Telias nät för 4G, Turbo 3G och 2G (edge/GSM). Halebop erbjuder förutom mobilabonnemang även mobilt bredband på 4G- och 3G-nätet. Operatören har ingen bemannad telefonsupport utan sköter all kundkontakt via mail och chatt. Likt Telia behåller man sin oförbrukade surfpott över månadsskiftet. Hos Halebop har man även möjlighet att skaffa en begagnad mobiltelefon till kraftigt reducerat pris när man tecknar eller förlänger sitt abonnemang. På samma sätt kan man även få ytterligare rabatt genom att byta in sin gamla telefon.

Fello

Fello är en lågprisoperatör som ägs av Telia Sverige AB och använder Telias mobilnät för 4G, Turbo 3G och 2G (edge/GSM). Fello är en renodlad mobiloperatör och erbjuder alltså inte några andra tjänster än mobiltelefoni. Alla Fellos abonnemang är helt fria från bindningstid och man kan heller inte köpa sin mobiltelefon hos Fello. Här har man alltså skalat bort allt krångel och erbjuder kort och gott billiga abonnemang i Telias nät utan bindningstid. Likt hos Telia behåller man sin oförbrukade surfpott över månadsskiftet. Fello sköter i huvudsak sin kundkontakt via chatt och mail, men det går även bra att ringa till kundtjänsten som dock har något begränsade öppettider. Ett plus för den som ogillar att sitta i telefonkö finns möjligheten att fylla i sitt telefonnummer och bli uppringd när man är näst på tur.

Telness

Telness är en renodlad mobiloperatör som endast riktar sig till företagskunder och använder Telias nät för 4G, Turbo 3G och 2G (edge/GSM). Alla abonnemang innebär fria samtal, SMS och MMS och saknar helt bindningstid. Man kan inte köpa någon mobiltelefon hos Telness, utan endast mobilabonnemang.

My beat

My beat är en renodlad mobiloperatör som använder Telias mobilnät för 4G, Turbo 3G och 2G (edge/GSM). Alla abonnemang saknar bindningstid såvida man inte väljer till en telefon på avbetalning till sitt abonnemang. My beat erbjuder endast renoverade begagnade telefoner, dock med 12 månaders garanti.

Täckning i Telias mobilnät

Telia har som tidigare nämnt Sveriges absolut bästa täckning när det kommer till klassiska röstsamtal, mycket tack vare att man fortfarande använder det redan väl utbyggda 2G-nätet. Det gör Telia till ett bra val av operatör för dig som bor långt ut i glesbygden eller ofta är ute på friluftsäventyr och vill vara säker på att du kunna ringa vanliga röstsamtal i alla lägen. När det kommer till nyare teknik som till exempel 5G har exempelvis Tele2 dock en större utbyggnad och därmed bättre täckning. Även när det gäller utbyggnad i tätbebyggda områden finns andra operatörer som idag har bättre eller lika bra täckning som Telia. Under de närmaste åren kommer Telia genomföra en miljardsatsning på sitt mobilnät. Bland annat ska kapaciteten i 4G-nätet fördubblas samtidigt som deras utbyggnad av 5G-nätet år 2025 ska täcka mer än 90% av Sveriges yta och 99% av befolkningen.