Streama film online

Få tillgång till massvis med filmer genom att abonnera på någon av streamingtjänsterna. Vi hjälper dig att välja rätt filmstreaming.

Streama film

Streama bra filmer

Det finns, som du säkert känner till, en hel uppsjö av olika streamingtjänster. De är kanske framför allt kända för sitt utbud av serier, men faktum är att det även finns en väldigt stor filmkatalog som bara ligger där och väntar på dig.

Hittade 11 streamingpaket:


Max

Max Premium

utbudStreama på 4 enheter samtidigt utbud4K UHD och Dolby Atmos utbud100 nedladdningar
Pris 169 kr / mån
Max

Max Standard

utbudStreama på 2 enheter samtidigt utbudFull HD-upplösning utbud30 nedladdningar
Pris 129 kr / mån
Max

Max Basic

utbudMed reklam utbudStreama på 2 enheter samtidigt utbudFull HD-upplösning
Pris 89 kr / mån
Viaplay logo

Viaplay Film & Serier

utbudHela Viaplays serieutbud utbudMassor av film utbudFilmer och serier för barn
Pris 0 kr / 1 vecka Ord. pris 169 kr / mån
Amazon Prime logo

Amazon Prime

utbudPopulära filmer och tv-serier utbudPrisbelönta titlar från Amazon Original utbudTitta offline på Prime Video-appen
Pris från 0 kr / mån Efter 30 dagar 59 kr / mån
Apple TV plus logo

Apple TV+

utbudFinns på alla Apple-enheter utbudBanbrytande dokumentärer & komedier utbudUnderhållning för barn
Pris 0 kr / 1 vecka Efter 1 vecka 99 kr / mån
SVT Play logo

SVT Play

utbudIngen registrering behövs utbudBetalas via TV-licensen utbudExklusiva program och serier
Pris 0 kr / mån
SF anytime logo

SF Anytime

utbudBetala endast för det du ser utbudStreama direkt eller se offline utbudNordens bredaste utbud
Pris 39 kr / film
Skyshowtime

Sky Showtime

utbudPopulära filmer och serier utbudÄlskade familjefavoriter utbudIngen bindningstid
Pris 59 kr / mån
Disney plus logo

Disney Plus Standard

utbudTitta på filmer och serier offline utbudStreama på upp till två enheter utbud1080p
Pris 89 kr / mån
Netflix logo

Netflix

utbudMassor av film och serier utbudLadda ner dina serier och titta offline utbudSkapa profiler för barn
Pris 99 kr / mån

Fördelarna med att streama film

Streaming har helt tagit över och allt färre tittar på det vi brukar kalla för tablå-tv, där programmen börjar på en förutbestämd tidpunkt. Detta öppnar upp helt nya möjligheter för oss konsumenter att kunna njuta av de filmer som vi verkligen vill se och inte de filmer som någon inköpare på en TV-kanal har valt ut åt oss.

Enkelt, smidigt och snabbt

Att streama film är framför allt otroligt smidigt. Med bara några klick har har du tillgång till ett närmast oändligt bibliotek av filmer från världens alla hörn. När du hittat filmen du vill se så är det bara att klicka på play så startar det direkt. Du behöver inte vänta på att något ska laddas ner utan uppspelningen sker direkt över internet.

Billigt

Det finns ett jättestort utbud av filmer som du kan se helt gratis, och om du kan tänka dig att betala några hundralappar i månaden så ökar utbudet avsevärt. Ska du ha ett abonnemang hos alla tjänster som finns, så blir det så klart inte speciellt billigt. Men ofta funkar det utmärkt att hålla sig till en eller två tjänster åt gången.

Lagligt

Tiden då man laddade ner filmer från olika suspekta sajter och tjänster är för de allra flesta förbi. Det finns helt enkelt ingen anledning att ägna sig åt detta längre, då utbudet på dagens streamingtjänster är så stort – och ständigt växer.

Det finns så klart de som fortfarande väljer att fulstreama, men det är inget vi rekommenderar. Håll dig till seriösa streamingtjänster – det tjänar du på i längden.

Stort utbud

Det finns ett otroligt stort utbud av film att streama på nätet. Ett tips är att ibland byta till en annan streamingleverantör så får du tillgång till nya filmer med jämna mellanrum. Det brukar också tillkomma nya titlar hos tjänsterna, så när du sedan byter tillbaka så finns det förhoppningsvis nytt innehåll för dig att njuta av.

Tar inget utrymme hos dig

Eftersom du inte laddar ner något behöver du inte ha något lagringsutrymme på din enhet. För några år sedan var det vanligt med egna mediaservrar. Där kunde man laddade ner filmer, musik och serier. Men sedan streaming tog över har det nästan spelat ut sin betydelse. Allt du behöver är en bra internetförbindelse, något som de allra flesta redan har idag.

Så streamar du film online

Det enklaste sättet är att registrera ett konto hos någon av streamingtjänsterna med film online. Sen är det bara att söka upp dina favoritfilmer och börja titta.

Det finns även tjänster där du inte behöver något abonnemang, utan istället bara betalar för just den filmen du vill titta på. SF Anytime kör exempelvis med det upplägget. Du kan välja att “hyra” filmen och då få tillgång till den under en begränsad period eller köpa den och kunna se den i all framtid.

Streama film online

Streama film på TV:n

Det finns några olika sätt att kolla på film på din TV. Det smidigaste är att installera streamingtjänstens app direkt på din smart-TV (om den inte redan finns förinstallerad). Då sköter du allt med en och samma fjärrkontroll och behöver inte koppla in några extra enheter till din TV, vilket uppskattas av många.

Titta via Chromecast eller Apple-TV

Om du inte har en smart-TV kan du uppnå nästan samma sak genom att använda dig av en Apple-TV eller Chromecast, alternativt en Android-TV som finns i många olika varianter. Även där laddar du ner och installerar appen från din streamingleverantör och loggar in. Sedan är det bara att sätta igång. Om man är gamer så är det också ganska vanligt att man kollar på film genom sin spelkonsol, där man också kan installera sina streamingappar.

De finns de som föredrar att köra sina streamingtjänster från en telefon eller surfplatta och sedan dela skärmen via Airplay eller via en Chromecast. Detta funkar också utmärkt, men om du oftast tittar på film på din TV hemma så rekommenderar vi någon av lösningarna vi nämner ovan.

Vanliga frågor om att streama film

Sammanfattning

Att streama film via internet är framtidens sätt att konsumera film. Många har redan helt lämnat den traditionella TV-världen och helt gått över till streamingtjänsterna. Framför allt i den yngre generationen så är det många som inte ens har ett “vanligt” TV-abonnemang. Istället prenumererar de på en eller flera streamingtjänster för att få sitt behov av filmer, sport och serier tillgodosett.

Många valmöjlighet

Det finns många olika sätt att streama film. Vissa föredrar att kolla direkt på sin iPad eller PC, men för de allra flesta så är det smidigast att ladda ner de streamingappar man vill ha till sin smart-TV, spelkonsol eller Apple-/Android-TV.

De olika streamingtjänsterna har lite olika utbud när det kommer till film. Vissa har satsat på gamla klassiker, vissa satsar på egna produktioner. Några har satsat på kvantitet och andra på ett lite mindre, men mer högkvalitativt innehåll.

För att hitta tjänsten som passar just din filmsmak så får du helt enkelt prova dig fram bland de olika alternativen som finns. Utbudet är otroligt stort så alla har goda möjligheter att hitta en streamingtjänst som innehåller de filmer man gillar.