Billigt mobilt bredband

Sedan lågprisoperatörerna gav sig in och började konkurrera om kunderna på den mobila bredbandsmarknaden så finns det goda chanser att hitta ett billigt mobilt bredband. I vanlig ordning är det viktigt att göra en bred jämförelse för att hitta det abonnemang som blir allra billigast för dig.

Visa mer
Billigt mobilt bredband

Surfmängd

› Visa endast obegränsad surf
Fler filter

Bindningstid

Mobilnät

mobila bredband

Senast kontrollerat idag 15 september, 2024

Redo för 5G
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 5 GB

5 GB Surf
0 mån Bindningstid
29 kr / mån Efter 4 mån 89 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 20 GB

20 GB Surf
0 mån Bindningstid
39 kr / mån Efter 4 mån 149 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 100 GB

100 GB Surf
0 mån Bindningstid
69 kr / mån Efter 4 mån 249 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 200 GB

200 GB Surf
0 mån Bindningstid
79 kr / mån Efter 4 mån 299 kr / mån Till operatör
tellus mobil

Tellus mobilt bredband 10 GB

10 GB Surf
0 mån Bindningstid
145 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Telenor abonnemang

Telenor mobilt bredband 15 GB

15 GB Surf
24 mån Bindningstid
149 kr / mån Efter 24 mån 169 kr / mån Till operatör
Telia abonnemang

Telia mobilt bredband 40 GB

40 GB Surf
0 mån Bindningstid
239 kr / mån Till operatör
Mybeat

My Beat mobilt bredband 40 GB

40 GB Surf
0 mån Bindningstid
249 kr / mån Till operatör
Telia abonnemang

Telia mobilt bredband 70 GB

70 GB Surf
0 mån Bindningstid
289 kr / mån Till operatör
tellus mobil

Tellus mobilt bredband 50 GB

50 GB Surf
0 mån Bindningstid
295 kr / mån Till operatör

Hur hittar jag ett billigt mobilt bredband?

Det finns ett väldigt tydligt samband mellan surfmängd och kostnad. De allra billigaste mobila bredbanden är således de som innehåller ganska lite surf. Du ska dock vara försiktig med att välja ett mobilt bredband som innehåller allt för lite surf, eftersom det är förhållandevis dyrt att köpa till extra surf. Det bästa är alltid att hitta ett mobilt bredband som innehåller ungefär så mycket surf som du gör av med – det blir den mest kostnadseffektiva lösningen för dig.

Det är alltid tråkigt om surf som du har betalat för skulle brinna inne. Därför kan det vara bra att kontrollera om överbliven surf flyttas med till nästa månad.

Billigaste mobila bredband

Vilket mobilt bredband är billigast?

Du kan enkelt kolla vilken operatör som erbjuder den billigaste månadskostnaden för mobilt bredband. Men tyvärr är det inte riktigt så enkelt, utan du måste väga in fler faktorer för att få en totalbild över kostnaden.

Om du surfar väldigt lite så kan du bara titta i listan och välja den operatör som är billigast för dagen. Men om surfen tar slut och du måste köpa till extra data så behöver du ha koll på vad det kostar att fylla på med surf.

Det är totalkostnaden som i slutändan är det som avgör vilket abonnemang som är billigast. Och för att kunna göra en rättvis jämförelse så måste du först fundera lite på hur du använder internet och försöka uppskatta hur mycket surf du faktiskt behöver.

Om du inte redan har en 4G-router eller modem så behöver du även titta på kostnaden för att skaffa en sådan. Kolla operatörernas hemsidor så ser du var de har för aktuella erbjudanden på den utrustning som du behöver.

Jämför alltid!

Innan du tecknar ett abonnemang är det viktigt att du jämför mobilt bredband mellan flera olika operatörer. På så vis kan du hitta det billigaste mobila bredbandet som uppfyller dina kriterier.

Tänk på att göra om din jämförelse med jämna mellanrum, exempelvis en gång per år. Det är inte ovanligt att du kan få en bättre deal om du är en rörlig kund som hela tiden scannar av marknaden efter det bästa erbjudandet.

Utnyttja rabatter

Så gott som samtliga operatörer erbjuder ett kampanjpris som gäller under de tre första månaderna. Detta ska du givetvis utnyttja, men glöm inte bort att kolla det ordinarie priset, eftersom det är det du kommer att få betala om du väljer att fortsätta hos samma operatör.

Om du orkar med besväret att byta leverantör så kan du hoppa runt mellan olika operatörer och utnyttja de billiga månaderna maximalt. Du sparar en hel del på detta, men det är som sagt lite arbete med det och mycket datum att hålla reda på. När du har testat runt bland några olika operatörer väljer du helt enkelt den som du gillade bäst.

Många av teleoperatörerna erbjuder också rabatter för dig som är student eller pensionär (senior). I vissa fall får du rabatt på månadskostnaden, men ibland får du istället extra surf. Du kan också få rabatt om du samlar flera tjänster hos samma leverantör. Så kolla gärna upp om du kan ha samma operatör för både mobilen, tv och mobilt bredband, för det kan finnas pengar att spara.

Undvik fasta kostnader

Idag är det ovanligt med startkostnader, men var ändå uppmärksam på om det finns en sådan. Försök då förhandla bort den, eller vänd dig till någon annan som inte har någon startavgift.

En annan fast kostnad, som dessbättre är ganska enkel att undvika, är avi- eller fakturaavgiften. Ett mobilt bredband som kostar 149 kr i månaden är plötsligt inte lika billigt om du får betala 49 kr i fakturaavgift varje månad. Det bästa sättet att undvika denna avgift är att använda sig av e-faktura eller autogiro.

Täckningen är viktig

Om du bor långt ut på landsbygden eller långt norrut i Sverige så finns det en överhängande risk att du inte kan använda dig av alla leverantörer som erbjuder billiga mobila bredband. Eftersom mobilt bredband använder sig av 4G-nätet så måste du nämligen se till att du har täckning där du bor och på de platser du vill kunna använda ditt mobila bredband.

På operatörernas hemsidor kan du kontrollera vilket nät de använder sig av och sedan kan du med hjälp av en täckningskarta kolla hur det ser där du bor. Tänk dock på att dessa kartor inte är någon exakt vetenskap utan bygger på beräkningar. Det bästa är alltid att testa själv, exempelvis med en mobiltelefon som använder sig av samma nät.

Vanliga frågor om billigt mobilt bredband