Bredband och TV

Det är en bra idé att skaffa ett kombinerat bredbands- och tv-paket från ett och samma företag. Här berättar vi bland annat hur du hittar det bästa tv- och bredbandspaket, och vilka företag som erbjuder dessa typer av kombinationsrabatter.

Bredband och tv

Leverantörer Bredband och TV

Varför du ska kombinera TV och bredband

Det är först och främst en bra idé att kombinera bredband och tv-paket då du tjänar pengar på det. Men det finns fler anledningar till varför det är en god idé att kombinera tv och bredband hos ett och samma företag.

3 anledningar till att kombinera bredband och tv

  1. Du sparar pengar på det

Om du kombinerar bredband och tv från ett och samma företag sparar du i regel mellan cirka 40 och 150 kr per månad. Exakt hur mycket du sparar beror främst på vilket företag du kombinerar dina tv-paket och internettjänster hos.

  1. Det är smidigt

Att samla så många tjänster som möjligt hos samma operatör är inte bara ekonomiskt smart. Det är även smidigt då du slipper få fakturor från flera olika företag. 

  1. Det blir enklare att lösa problem

Om något skulle gå fel blir det enklare att felsöka då samma företag sköter både dina tv- och internettjänster. Om du har ett kombinations-abonnemang för tv och internet slipper du alltså ringa runt till olika företags supportavdelningar. Allt kan lösas på samma ställe.

TV och bredband

Så gör du för att hitta bästa tv-paket och bredband

  1. Ta reda på vilka tekniska lösningar som fungerar

Det finns idag fyra typer av tv-abonnemang: 

  • Kabel-tv
  • Fiber-tv
  • Tv via parabol
  • Tv via streaming

För att kunna ta emot tv via fiber måste du också kunna ha fiberbredband på din adress. Likaså måste du kunna sätta upp en parabol där du bor för att ha tv via parabol. För att ha kabel-tv måste du ha rätt typ av kablar framdragna till din adress. 

Innan du börjar jämföra kombinerade tv- och bredbandspaket måste du kontrollera vilka typer av kombinationspaket som fungerar hemma hos dig. 

  1. Jämför priset

När du vet vilka kombinerade tv- och bredbandspaket som fungerar hos dig är det viktigt att du jämför de paket som erbjuds. Om du exempelvis är intresserad av ett paket med 100 Mbit/s bredband och 70 kanaler, är det viktigt att du jämför det paketet mot konkurrenternas alternativ.

Du ska även tänka på att vissa företag såsom Allente inkluderar streamingtjänster såsom Viaplay i sina tv-abonnemang, vilket du borde ha med i dina ekonomiska beräkningar.

  1. Kontrollera om det finns en digital tv-plattform

Det finns ett flertal företag som erbjuder en digital tv-plattform där du får tillgång till såväl streamingtjänster och tv-kanaler. För att nämna ett exempel erbjuder Tele2 en digital tv-plattform som fungerar på alla vanliga enheter såsom surfplattor, smarta tv-apparater och smarta mobiltelefoner. 

Att få tillgång till en digital tv-plattform är alltså ett stort plus då det är en tjänst som många uppskattar.

Svar på vanligt ställda frågor