Jämför bredband

Jämför bredband mot varandra. På så sätt kan du spara mycket pengar. På denna sidan har vi samlat bredband från de största leverantörerna i Sverige med aktuellt erbjudanden och rabatter.

Visa mer
Jämför bredband

Hastighet

bredband

Senast kontrollerat idag 26 maj, 2024

Halebop abonnemang

Halebop Bredband 250

250 Mbit/s Nedladdning
250 Mbit/s Uppladdning
12 mån Bindningstid
0 kr / mån Efter 3 mån 345 kr / mån Mer info
Halebop abonnemang

Halebop Bredband 100

100 Mbit/s Nedladdning
100 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
295 kr / mån Mer info
Tele2 abonnemang

Tele2 Bredband 150

150 Mbit/s Nedladdning
10 Mbit/s Uppladdning
12 mån Bindningstid
299 kr / mån Mer info
50% rabatt i 3 mån
Ownit

Ownit Bredband 100

100 Mbit/s Nedladdning
100 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
319 kr / mån Mer info
Telenor abonnemang

Telenor Bredband 1000

1000 Mbit/s Nedladdning
1000 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
329 kr / mån Efter 12 mån 639 kr / mån Mer info
Boxer

Boxer Bredband 100

100 Mbit/s Nedladdning
100 Mbit/s Uppladdning
12 mån Bindningstid
343 kr / mån Efter 12 mån 429 kr / mån Mer info
Tele2 abonnemang

Tele2 Bredband 300

300 Mbit/s Nedladdning
10 Mbit/s Uppladdning
12 mån Bindningstid
349 kr / mån Mer info
Telenor abonnemang

Telenor Bredband 100

100 Mbit/s Nedladdning
100 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 12 mån 389 kr / mån Mer info
Telenor abonnemang

Telenor Bredband 250

250 Mbit/s Nedladdning
250 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 12 mån 439 kr / mån Mer info
Tele2 abonnemang

Tele2 Bredband 600

600 Mbit/s Nedladdning
50 Mbit/s Uppladdning
12 mån Bindningstid
399 kr / mån Mer info

Vilket är det bästa bredbandet?

Det bästa bredbandet för dig är ett bredband som ger dig den internethastighet du behöver till det lägsta möjliga priset. Att köpa bredband som är för långsamt eller så pass snabbt att du inte utnyttjar hela hastigheten är alltså inte någon bra idé, för då får du inte det bästa bredbandet. Jämför bredband i vår jämförelsetjänst här ovanför och hitta det bästa för just ditt hem.

Jämför bredband mot varandra

  1. Ta reda på vilket bredband du kan skaffa

Det finns i huvudsak två typer av tekniker som bredbandsföretagen använder sig av. Du kan bland annat skaffa bredband via fiber, men om du inte kan få fiberbredband på din adress kan ett mobilt bredband vara en bra idé. 

  1. Ta reda på hur snabbt bredband du behöver

Som du säkert vet säljs bredband i olika hastigheter. Det är hastigheten nerströms (alltså nerladdningshastigheten) som är viktigast när du jämför bredband. 

Hur snabbt internet du behöver beror främst på vad du kommer att använda internet till samt hur många personer ni är i hushållet. Som tumregel räcker ett bredbandsabonnemang på 100 Mbit/s bra om du bor själv, men ju fler personer som bor i hushållet desto snabbare internet behöver du. 

Du ska även tänka på att onlinespel och streaming via exempelvis Netflix kräver ett snabbt internet för att upplevelsen inte ska påverkas negativt. 

Bredband priser

Välja bredband

Nedan ger vi dig en fingervisning om hur snabbt internet du kan tänkas behöva.

100 Mbit/s. Detta är den vanligaste internethastigheten för fiberbredband i Sverige. Med denna hastighet kan minst en, men oftast flera personer titta på streamingtjänster och spela samtidigt. 

250 Mbit/s. Denna hastighet räcker för att flera, oftast mellan 2 och 5 personer ska kunna spela online, ladda ner filer och streama film och musik utan att upplevelsen påverkas negativt. 

500 – 1 000 Mbit/s. Bredbandsabonnemang inom detta hastighesspann är lämpliga för personer med extrema krav och/eller hushåll där det bor många som gillar att streama, ladda ner stora filer och spela onlinespel. 

Värt att veta är att om internethastigheten uppges så här: 250/250. Då är det nerladdningshastigheten (den viktigaste hastigheten) som uppges först, medan det är uppladdningshastigheten som uppges sist. 

Uppladdningshastigheten är bara viktig om du exempelvis har en egen mediaserver som du delar stora filer från. För den stora majoriteten är uppladdningshastigheten som vi tidigare nämnt helt oviktig.  

  1. Jämför alla övriga viktiga aspekter

När du jämför bredband är det viktigt att du jämför de faktorer vi berättar om nedan.

Inkluderas en router?

Vissa bredbandsleverantörer väljer att inkludera en kostnadsfri router till ditt bredband, alternativt kan du ofta köpa till en bredbandsrouter till ett bra pris. I de fall företaget ger dig en kostnadsfri router ska du ha med det i dina prisberäkningar.

Finns det någon bindningstid?

Det är vanligt att bindningstiden ligger på 0 eller maximalt 1 månad om du inte tecknar dig för ett erbjudande. Men om du tecknar dig för ett erbjudande är bindningstiden i regel omkring 12 månader. Tumregeln säger att ju kortare bindningstid du har, desto bättre är det för då är det enklare att byta internetabonnemang. 

Finns det några bra erbjudanden?

Många operatörer väljer att erbjuda nyteckningsrabatter för bredband och kombinationsrabatter för bredband och tv. Det är oftast en bra idé att teckna sig för ett erbjudande även om du i regel får stå ut med en bindningstid på omkring ett år. Främst då du sparar mycket pengar på att teckna dig för dessa typer av erbjudanden.

Vad kostar bredbandet?

Vad ditt bredband kostar beror främst på var du bor, alltså vilket bredbandsnät du har tillgång till på din adress. Genom att jämföra vad olika operatörer har för pris på sina internetabonnemang (för exakt samma hastighet) kan du jämföra det pris du behöver betala på ett effektivt sätt.

Får du bra kundsupport?

Vanligtvis erbjuder budgetoperatörer lite enklare kundsupport via chatt medan de operatörer som tar mer betalt oftast erbjuder telefonsupport. Så innan du skaffar ett bredband hos en viss operatör är det viktigt att du säkerställer att du får telefonsupport om det är något du vill ha tillgång till.

Hur snabbt bredband kan du få?

Om du har behov av ett bredband med en hastighet på exempelvis 500 Mbit/s är det viktigt att du säkerställer att operatören erbjuder internet i den hastigheten. Värt att veta är samtidigt att i princip alla operatörer erbjuder fiberbredband med en hastighet på 1 000 Mbit/s. 

  1. Välj det bredband som passar dig bäst

När du jämfört alla viktiga faktorer är det dags att välja ett bredbandsabonnemang som passar för dina behov. Ta gärna inspiration av den lista du hittar ovan. Vi har lagt mycket tid på att recensera och kartlägga de operatörer vi berättar om strax ovan, så att du ska slippa det.

Svar på vanligt ställda frågor