Billigt kontantkort

Söker du ett billigt kontantkort eftersom du inte använder telefonen så ofta? Vi listar alla kontantkort i prisordning. Se vilka kontantkort som är billigast just nu.

Visa mer
Billigt kontantkort

Surfmängd

Fler filter

Samtal

Mobilnät

mobilabonnemang

Senast kontrollerat idag 28 februari, 2024

Comviq abonnemang

Comviq 0,5 GB

0,5 GB Surf
7 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Telenor abonnemang

Telenor 0,5 GB

0,5 GB Surf
7 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Comviq abonnemang

Comviq 3 GB

3 GB Surf
30 dagars
giltighet
200 min Samtal
2000 Sms
Hallon mobil

Hallon 4 GB

4 GB Surf
30 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Telenor abonnemang

Telenor 2 GB

2 GB Surf
31 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Halebop abonnemang

Halebop 2 GB

2 GB Surf
30 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Comviq abonnemang

Comviq 5 GB

5 GB Surf
30 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Hallon mobil

Hallon 8 GB

8 GB Surf
30 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Telenor abonnemang

Telenor 5 GB

5 GB Surf
31 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms
Comviq abonnemang

Comviq 10 GB

10 GB Surf
30 dagars
giltighet
Fria Samtal
Fria Sms

Är du på jakt efter ett billigt kontantkort?

Det är inte alltid som ekonomin tillåter ett abonnemang. Då kommer kontantkortet väl till pass. Kontantkortet är ett billigt förskottsalternativ som kan användas till mycket. I vissa fall är det inte en kostnadsfråga. Det kan helt enkelt vara så att ett billigt kontantkort är det enda alternativet. Eftersom det är svårt att ta med sig fiberanslutningen på semestern passar kontantkortet bättre. Med ett billigt kontantkort med surf har du alltid tillgång till internet så länge som du har mobiltäckning.
Kontantkort finns i olika prisklasser och i olika utföranden. Vissa kontantkort (sim-kort) är till och med helt digitala. För att veta vilket som är det billigaste kontantkort måste du jämföra. Oftast visar det sig att det bästa alternativet inte är det alternativ som operatörens egna säljare presenterar.

Billigaste kontantkort

Kontantkort blir ofta billigare

Använder du inte din telefon så ofta eller vill ha uppkoppling i sommarstugan? Du kanske vill ha ett abonnemang men har av olika skäl inte råd med det just nu. Då är ett kontantkort ett bra alternativ där du har full koll på dina kostnader. Du fyller på med så mycket som du tror att du behöver. Skulle det inte räcka är det bara att fylla på mer. På så sätt blir ett kontantkort ofta billigare för dig som inte tänkt använda din telefon så mycket. Oavsett hur din situation ser ut finns det flera billiga kontantkort att välja bland.

Många mobilkunder begår misstaget att ingå de avtal som mobilföretagets egna säljare tipsar om. Det behöver inte nödvändigtvis vara en dålig deal, men ingenting säger att den deal som är bäst för operatören också är den bästa för dig. När du letar efter det billigaste kontantkortet får du inte stressa. Operatörerna är slipade, de vet att mobilkunderna inte vill stå utan mobil alltför länge. Då är det viktigt att inte gå i fällan. Att jämföra kontantkort måste få ta tid. Det är bara du som vet vilka mobilvanor du har. Kanske letar du efter ett billigt kontantkort med mycket surf? Eller du kanske hellre vill ha ett kontantkort med många fria minuter?

Kontentan av det hela är att du måste jämföra för att få en bra förståelse för vilka alternativ du har. Om du är styrd av en budget måste du även hitta ett kontantkort ur rätt prisklass.

Surfmängden får ökad betydelse

Nutida mobiltelefoner kan närmast liknas med små handhållna datorer. Utvecklingen har gått snabbt och nu för tiden lever vi stora delar av våra liv online. Vi checkar inte bara av mejlen under semestern utan tittar även på streamingtjänster, lyssnar på musik och ljudbokstjänster, samtidigt som vi laddar ner filer. Allt detta bidrar till att mobilsurfen har avancerat till att bli något väldigt viktigt. Om vi för några decennier sedan klarade oss fint med några enstaka megabyte (MB) är det idag fråga om åtskilliga gigabyte (GB),
per månad.

Hur mycket surf en mobilanvändare behöver varierar från person till person. De dyraste abonnemangen och kontantkorten erbjuder flera hundra GB per månad. Vissa abonnemang erbjuder till och med obegränsad mobilsurf. Det är ytterst sällan som den genomsnittliga konsumenten behöver så mycket mobilsurf, särskilt om man har ett fast bredband med Wifi i hemmet. ”Normalbehovet” brukar i surftermer täckas av 10 GB – 20 GB per månad. Beroende på hur mycket surf du förväntas förbruka med din mobiltelefon kan du behöva mer eller mindre surf än så.

Oftast innehåller inte kontantkort lika mycket inkluderad surf som abonnemangen. Men de flesta användare klarar sig ändå fint med kontantkortens inkluderade surfmängd. Ibland kan till och med kontankorten ha lägre surfgränser än de billigaste abonnemangen, perfekt för dig som inte surfar så mycket i mobilen.

5G-nätet byggs ut just nu. Det nya och moderna nätet förutspås ha ännu högre kapacitet än det nuvarande vilket förmodligen kommer att medföra att vi kommer att uträtta ännu fler ärenden online via mobilen, snarare än färre. Det kan med andra ord vara värt att framtidssäkra din mobil och ditt mobilanvändande redan nu genom att se till att din mobila teknik är byggd för 5G.

Kontantkorten kan användas till mycket

Många tror att kontantkorten bara kan användas i telefoner. Visst, det var sant i kontantkortets begynnelse men inte idag. Nu för tiden används kontantkort (simkort) i surfplattor, mobiltelefoner, klockor och andra smarta tillbehör. Vissa mobiloperatörer har även börjat med digitala simkort så kallade esim. Med ett e-simkort behövs inte det traditionella simkortet i plast längre, det sitter redan förinstallerat i den digitala produkt som du köpt.

Behovet av e-sim är inte särskilt stort än så länge och långt ifrån alla operatörer i Sverige erbjuder e-sim, men behovet spås öka i framtiden.

Många mobilanvändare väljer att ”komplettera” sitt surfande med en surfplatta. Beroende på val av operatör kan du antingen dela surfen med telefonen eller teckna ett separat kontantkort för surfplattan. Vissa mobiloperatörer har till och med speciella kontantkort särskilt anpassade för detta ändamål. Att surfa på en surfplatta kan vara ett bra alternativ för dig som inte vill göra slut på all din mobilsurf. Med en surfplatta får du dessutom en större skärm vilket kan underlätta mycket.

Kontantkortets tid är inte förbi

Som du förstår är kontantkortets tid inte förbi. Det säljs visserligen fler abonnemang än kontantkort nu för tiden men ännu kan vi inte helt välja bort kontantkortet. Situationer kan uppstå där det i själva verket lönar sig att använda kontantkort. Många journalister väljer att använda kontantkortstelefoner i sitt arbete. Men även du som inte är verksam journalist kan ha nytta av ett billigt kontantkort.

Många som bor på landsbygden är fortfarande hänvisade att använda mobilt bredband för att över huvud taget ha tillgång till stabilt internet. Detta då fibernätet ännu inte är utbyggt överallt. Det är nog inte realistiskt att tro att 100 % av Sveriges yta någon gång kommer att vara anslutet till ett fibernät. Det är exempelvis svårt att ta med sig fiberanslutningen på campingsemestern.

För att navigera runt detta problem väljer många att köpa ett kontantkort och en trådlös router från en mobiloperatör. Routern och kontantkortet, som du laddar med surf, gör det möjligt att ha en fungerande internetanslutning på alla platser i Sverige där du har mobiltäckning. Tänk dock på att mängden data snabbt kan sticka iväg om du strömmar film, musik och video i hög kvalitet under långa perioder.

Fastpris eller ”traditionellt” – vad är bäst?

Flera operatörer har lanserat kontantkort till fastpris som ett komplement till de traditionella kontantkorten, där du betalar en summa i förskott. Kontantkorten med fastpris kan vara giltiga bara några dagar eller flera månader där surf, samtal och SMS fördelas över giltigheten för kontantkortet.

Som med all mobilanvändning är det ditt användarmönster som styr vilket upplägg som passar bäst för dig. Om du snabbt gör av med den pott som de traditionella kontantkorten innehåller kan du prova att gå över till fastpris för att se om det upplägget passar dig bättre.

Vanliga frågor om billiga kontantkort