Billigaste mobilabonnemang

Abonnemangkoll hjälper dig att hitta billigaste mobilabonnemanget med vårt jämförelseverktyg. Genom att sortera alla mobilabonnemang från alla operatörer efter pris ser du snabbt vilka som är billigast. Filtrera ut vilken typ av abonnemang du söker och hitta det billigaste mobilabonnemanget på ett enkelt och snabbt sätt.

Visa mer
Billigaste mobilabonnemang

Surfmängd

› Visa endast fri surf
Fler filter

Samtal

Bindningstid

Mobilnät

Övriga abonnemang

› Familjeabonnemang

› 5G abonnemang

› Företagsabonnemang

› Kontantkort

mobilabonnemang
Hallon abonnemang

Hallon 4 GB

4 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
24 kr / mån Efter 3 mån 99 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 3 GB

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
25 kr / mån Efter 2 mån 100 kr / mån Mer info
Hallon abonnemang

Hallon 8 GB

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
37 kr / mån Efter 3 mån 149 kr / mån Mer info
Specialdeal!
Halebop abonnemang

Halebop 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
39 kr / mån Efter 3 mån 189 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 8 GB

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
40 kr / mån Efter 2 mån 160 kr / mån Mer info
My beat abonnemang

My Beat 2 GB

2 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
44 kr / mån Efter 6 mån 88 kr / mån Mer info
Katshing abonnemang

Katshing 2 GB

2 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 2 GB

2 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47.50 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 18 GB

18 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
55 kr / mån Efter 2 mån 220 kr / mån Mer info
My beat abonnemang

My Beat 4 GB

4 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
55 kr / mån Efter 6 mån 110 kr / mån Mer info

Så hittar du det billigaste abonnemanget

Det är inget fel med att vilja spara pengar. Varför ska man gynna kända varumärken när det finns fullgoda substitut att använda sig av? Många svenskar oroar sig över sina månatliga utgifter och letar ständigt efter sätt att sänka dem på. Ett sätt att sänka sina mobilkostnader är att jämföra och hitta billigaste mobilabonnemang. Marknaden är full av så kallade lågprisoperatörer som erbjuder samma tjänster som sina syskonbolag men till en lägre månadskostnad.

Att vara prismedveten är inte detsamma som att vara snål. Om man inte vill betala skjortan för ett bra mobilabonnemang uppfattas man oftast som snål. Sådant är vårt moderna samhälle. Men prismedvetenhet är en livsstil som ännu inte upptäckts av alla. Det finns ingen anledning till att betala mer än vad man behöver. Trots det tycker många svenskar att det är svårt att hitta det billigaste mobilabonnemanget.

Operatörer

I Sverige finns det i huvudsak tre stora mobiloperatörer: Telia, Telenor och Tele2. Flera av dessa bolag samarbetar dessutom med varandra. Därför kan det vara svårt att veta vilken operatör som passar bäst och om sanningen ska fram är det inte jättestora skillnader mellan operatörerna.

Telia är kanske mest känt som det före detta Televerket. Minns du tiden då det fanns en telefonmodell (hemtelefon) med en eller kanske två färger att välja bland? Mycket har förändrat sedan dess och den svenska telemarknaden har avmonopoliserats. Utbudet och konkurrensen om kunderna har ökat.

Tele2 marknadsförde sig länge som den moderna mobiloperatören. Man slopade den förrädiska bindningstiden som låste fast kunderna i evighetslånga avtal, införde lägre priser och lanserade det svarta fåret ”Frank”. Det gestaltade den uppfattning som många branschkolegor hade av Tele2; en telefonoperatör som inte följer branschens normer. Men åren har gått, Frank har flyttat ut och Tele2 har köpts upp av TV-jätten Comhem. Tele2 erbjuder dock fortfarande bra priser på abonnemang och surf. Systerbolaget Comviq är fortfarande ett ledande alternativ bland prismedvetna mobilkonsumenter.

Jämför billigaste mobilabonnemang med surf

Det är känt att vi ringer allt mindre till varandra. Långa samtal har bytts ut mot långa SMS-konversationer eller långa trådar i sociala medier. När samtal byts mot data ökar kraven på operatörerna att tillhandahålla bra datapaket.

Tidigare har lågprisbolag som Vimla, Hallon och Comviq inte varit känt för att tillhandahålla de största datapaketen. Det har dock ändrats på senare år och idag kan kunder till dessa bolag få ett fullgott surfutbud. De minsta datapaketen kostar oftast under hundringen och innehåller 3 GB – 4 GB data. 4 GB data måste anses vara en tillräcklig datamängd för en normalanvändare som mest kollar mejlen och läser tidningen i telefonen. Den som vill strömma filmer och videor måste dock ha en större mängd mobildata. Om man inte har permanenta behov av mer data kan man oftast köpa extra surf vid behov.

Genom att jämföra olika mobilabonnemang skapar du dig snabbt en överblicksbild över dina valmöjligheter. Du gör en jämförelse på några sekunder och du kan teckna ett nytt abonnemang direkt.

Du tar inga egentliga risker genom att jämföra. De flesta abonnemang levereras utan bindningstid. Det betyder att du kan avsluta och byta abonnemanget när du vill om du inte skulle vara nöjd med ditt val.

Billigaste abonnemanget

Operatörer med billiga abonnemang

Nya operatörer ploppar upp varje år och det kan vara svårt att hålla koll på alla. Bolag som Telia och Tele2 har fortfarande en grundmurad ställning på den svenska mobilmarknaden men då och då dyker det upp bubblare som Fello och My Beat.

FAQ om att hitta billigaste mobilabonnemang