Begagnad Samsung

Om du funderar på att köpa en köpa begagnad Samsung-mobil finns det vissa saker du ska tänka på. Här går vi igenom samtliga av dessa, och vi listar även Samsung-telefoner du kan köpa från återförsäljare.

Visa mer
Begagnad Samsung
Samsung Galaxy S21 5G Från 3 590 kr
5G
Samsung Galaxy S22 5G Från 4 690 kr
5G
Samsung Galaxy XCover Pro Från 2 790 kr
4G
iPhone XR 1 890 kr Från 1 790 kr
4G
Hyr med Flex
iPhone 11 Från 2 590 kr
4G
Hyr med Flex
iPad 7 (2019) Wi-Fi 3 190 kr Från 2 290 kr
10.2″
iPhone SE 2020 1 990 kr Från 1 490 kr
4G
Hyr med Flex
iPhone 12 Pro 7 590 kr Från 4 590 kr
5G

5 saker du ska tänka på när du köper en begagnad Samsung-mobil

  1. Köp din Samsung-telefon vid rätt tid på året.
  2. Se till att din Samsung-mobil inte är operatörslåst.
  3. Köp mobilen från en återförsäljare.
  4. Kontrollera vilka tillbehör du får med.
  5. Kontrollera att telefonen fortfarande kan uppdateras.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis nämnt i större detalj.

1. Köp din begagnade Samsung när en ny modell släpps

Om du exempelvis vill köpa en begagnad Samsung Galaxy-telefon, då är det en bra idé att köpa den i när en ny telefon i den serien släpps. Vid nya telefonsläpp väljer nämligen många att byta in sina telefoner, vilket leder till att begagnatpriserna för de äldre modellerna i samma serie sjunker.

2. Se till att telefonen inte är operatörslåst

Om du köper din Samsung-telefon av en riktig återförsäljare får du reda på om telefonen är operatörslåst, men om du köper din Samsung-telefon privat måste du ibland ta reda på det själv.

Om det skulle visa sig att din telefon är operatörslåst kan du bli tvungen att betala pengar för att se till att telefonen fungerar tillsammans med din operatör.

3. Köp din begagnade Samsung-telefon från en riktig återförsäljare

Det bästa med att köpa en Samsung-telefon privat är att du inte behöver betala för återförsäljarens marginaler. Men du kan samtidigt bli lurad om du köper din telefon privat, och du får inte heller några garantier om du köper din telefon privat på exempelvis Tradera eller blocket.

Att köpa sin begagnade Samsung-telefon via en återförsäljare är alltså marginellt dyrare, men samtidigt säkrare och ett sammantaget mycket bättre val. 

4. Kontrollera om du får med rätt tillbehör

En ny laddningskabel inkluderas i regel om du köper din telefon hos en återförsäljare, men om du köper din Samsung-telefon privat är det inte säkert att säljaren skickar med en sådan sladd. Detta då säljaren sannolikt behåller den om hon bytt upp sig, då i regel ingen ny laddningssladd inkluderas när man köper en ny telefon.

Utöver laddkabel kan även ett headset inkluderas, men det är ovanligt. Det är nämligen inte många som vill ha det begagnade headset som följde med när telefonen var ny.

5. Se till att telefonen fortfarande får säkerhetsuppdateringar

Samsung-telefoner med säljstart 2019 eller senare får säkerhetsuppdateringar i minst fyra år. Det är utmärkt, men om du köper en Samsung-telefon som släpptes innan det året får du sannolikt inte längre några säkerhetsuppdateringar. 

Ett bra sätt att ta reda på om den Samsung-telefon du är intresserad av fortfarande får säkerhetsuppdateringar är att googla på: ”Telefonmodell” + ”security updates”. Samsung erbjuder även bra information om när säkerhetsuppdateringar släpps och till vilka modeller via deras webbsida.

Svar på vanliga frågor om begagnad Samsung