Streamingtjänster

Hos oss kan du jämföra alla streamingtjänster på den svenska marknaden. Hitta den bästa streamingtjänsten som passar just din smak.

Alla streamingtjänster

Hitta bästa streamingtjänsten

Streamingtjänster håller helt på att ta över sättet som vi konsumerar TV-innehåll. Allt färre tittar på “gammaldags” tablå-TV, och nya streamingtjänster dyker ständigt upp. Det är ingen tvekan om att detta på sikt kommer att bli totalt dominerande, och frågan är om tablå-TV som känner det idag kommer att finnas kvar allt om tio år.

Hittade 15 streamingtjänster:


Max

Max

utbudNyhet! utbudSammanslagning HBO Max och Discovery+ utbudMycket streaming på ett ställe
Pris från 89 kr / mån
Viaplay logo

Viaplay

utbudHela Viaplays serieutbud utbudFilm, barnens favoriter & sport utbudStreama och titta offline
Pris från 0 kr / 1 vecka Ord. pris 169 kr / mån
TV4 play

TV4 Play

utbudProgram från TV4 utbudExklusiva serier och program utbudNyheter och dokumentärer
Pris 0 kr / mån
Apple TV plus logo

Apple TV+

utbudFinns på alla Apple-enheter utbudBanbrytande dokumentärer & komedier utbudUnderhållning för barn
Pris från 0 kr / 1 vecka Ord. pris 99 kr / mån
Amazon Prime logo

Amazon Prime

utbudPopulära filmer och tv-serier utbudPrisbelönta titlar från Amazon Original utbudTitta offline på Prime Video-appen
Pris från 0 kr / mån Efter 1 mån 59 kr / mån
Skyshowtime

Sky Showtime

utbudPrisbelönta amerikanska serier utbudPopulära storfilmer utbudÄlskade familjefavoriter
Pris 59 kr / mån
Disney plus logo

Disney+

utbudTitta på filmer och serier offline utbudStreama på upp till fyra enheter utbudStreama i 4K och Dolby Atmos-ljud
Pris från 59 kr / mån
Discovery plus logo

Discovery+

utbudUnderhållning och bra dokumentärer utbudExklusiva förhandsvisningar utbudATP-touren, alla Grand Slam, cyklingens Grand Tour
Pris från 59 kr / mån
C more

C more

utbudStorfilmer, serier, C More Original & SF kids utbudTV4-program utan avbrott och 11 TV-kanaler utbudMassor av internationell reality
Pris från 149 kr / mån
HBO max logo

HBO Max

utbud5000 avsnitt av de bästa serierna utbudHundratals utvalda filmer utbudUnderhållning för barn
Pris från 99 kr / mån
Netflix logo

Netflix

utbudMassor av film och serier utbudLadda ner dina serier och titta offline utbudSkapa profiler för barn
Pris från 99 kr / mån
SF anytime logo

SF Anytime

utbudBetala endast för det du ser utbudStreama direkt eller se offline utbudNordens bredaste utbud
Pris från 39 kr / film
Pluto-tv

Pluto TV

utbudErsätter Viafree utbudAlltid gratis utbudMaterial från TV3, TV6, TV8 & TV10
Pris 0 kr / mån
Viafree play

Viafree

utbudStreama serier, sport, dokumentärer utbudExklusivt innehåll från Viafree utbudStreama gratis
Pris 0 kr / mån
SVT Play logo

SVT Play

utbudIngen registrering behövs utbudBetalas via TV-licensen utbudExklusiva program och serier
Pris 0 kr / mån

Streamingtjänster är framtiden

Streaming håller helt på att ta över sättet som vi konsumerar TV-innehåll. Allt färre tittar på “gammaldags” tablå-TV, och nya streamingtjänster dyker ständigt upp. Det är ingen tvekan om att detta på sikt kommer att bli totalt dominerande, och frågan är om tablå-TV som vi känner det idag kommer att finnas kvar om tio år.

Tiden då ett TV-program började en speciell tid är över. Idag är tv-tittandet mycket mer flexibelt och man kan konsumera media precis när och hur mycket man vill. Vem har inte varit med om att man streamat en hel säsong av någon trevlig serie när man ligger hemma och är sjuk, eller en regnig dag på semestern. 

Mycket innehåll

Streamingtjänsterna har idag väldigt gott om innehåll. De har allt från gamla 80-tals filmer till helt nya egenproducerade serier. Det kommer ständigt nytt innehåll för att locka nya kunder och för att få de befintliga att stanna kvar. För den som gillar film och serier befinner vi oss i en riktigt guldålder. Nytt och fräscht innehåll blandat med klassiska favoriter – kan det bli bättre?

Idag finns det många olika tjänster att välja mellan på den svenska marknaden, och det är inte alltid så lätt att veta vilken eller vilka man ska välja. Nedan försöker vi ge dig lite råd och tips på hur du kan tänka när du jämför de olika aktörerna som finns.

Jämför streamingtjänster

Att jämföra streamingtjänster är inte så svårt, även om det kan ta lite tid. Du måste först och främst fundera på vad det är för typ att innehåll som du är intresserad av. Gillar du serier – och har du i så fall några favoritserier som du inte vill missa? Eller är det sportutbudet som är viktigt för dig? Kanske är du en filmnörd och vill ha en tjänst med så stort utbud av filmer som möjligt.

Börja med att besöka de olika streamingtjänsternas hemsidor och botanisera bland deras innehåll. Kolla vilka som har det bästa utbudet enligt dig och starta sedan ett abonnemang hos dem. Många erbjuder dessutom en gratis testperiod så du har gott om tid på dig att bestämma dig för vilka abonnemang du ska behålla.

Jämför streamingtjänster

Testa streamingtjänster

alla streamingtjänster som finns på marknaden. Du får dock räkna med att det blir ganska dyrt. Tänk också på att du förmodligen inte har tid att följa mer än ett fåtal serier samtidigt. Därför kan det vara ett tips att byta streamingtjänst med jämna mellanrum för att få lite nytt innehåll att avnjuta.

Vilken är den bästa streamingtjänsten?

Smaken är, som man brukar säga, delad. Vilken streamingtjänst som är bäst för just dig kan egentligen bara du själv svara på. Alla streamingtjänser har sina fördelar och nackdelar och du måste helt enkelt göra en samlad bedömning om vad du tycker om priset, och kanske framför allt om innehållet. Bindningstider är mycket ovanligt bland i streamingtjänster vilket gör att du tryggt kan prova olika tjänster tills du hittar den eller de som passar dig allra bäst.

Tänk på ekonomin

En streamingtjänst kostar ofta någonstans runt 100 kronor i månaden. Undantaget kan vara om du vill ha en tjänst som sitter på många stora sporträttigheter, då kan det bli avsevärt mycket dyrare än så. Vissa tjänster har också olika “nivåer”. Vill du kunna titta på många skärmar samtidigt och kunna se innehållet i den allra högsta kvaliteten så kan du ibland få betala extra för det.

Ett “vanligt” TV-abonnemang kan kosta åtskilliga hundralappar i månaden, lite beroende på vilket kanalpaket du väljer. Om du ska ha detta och dessutom några streamingtjänster så kan det bli en ganska betydande summa som du ska betala varje månad. Allt fler väljer att inte ha något TV-abonnemang, utan enbart använda sig av streamingtjänster. SVT Play och TV4 Play kan man titta på kostnadsfritt om man är intresserad av exempelvis nyhetssändningar, vilket gör att många inte tycker att det finns något behov av “vanlig” TV längre.

Hur kollar man på streamingtjänster?

Hela upplägget är väldigt flexibelt och du kan titta på en hel mängd olika enheter. Det vanligaste är att man tittar via sin TV. På vissa enheter kan appen finnas förinstallerad, men annars kan man ladda ner tjänstens app till sin Apple-TV eller sin Android TV. Har du en smart-TV så funkar det ännu smidigare.

Alla tjänster har även appar för både telefon och surfplatta, vilket gör att du enkelt kan titta även om du är ute på språng eller befinner dig på resande fot. Du kan också smidigt “spegla” det du tittar på till din TV genom att använda dig av exempelvis en Chromecast eller en Apple TV.

Givetvis kan du även titta på din favorittjänst på din dator. Det är bara att logga in via webbläsaren och sätta igång. Många kollar också via sina spelkonsoler eller speciella digitalboxar. Möjligheterna är nästa oändliga – allt som krävs är en anslutning till internet.

De flesta av streamingaktörerna tillåter dig dessutom att ladda ner innehåll som gör att du kan titta på filmer och serier när befinner dig offline. Detta kan vara väldigt praktiskt om du exempelvis ska åka på en flygresa eller åka till sommarstugan där du vet att uppkopplingen är betydligt sämre än hemma i stan.

Bästa streamingstjänsten

Se dina favoritserier utan reklam

En stor fördel med streamingtjänster som du betalar för är att de inte innehåller någon reklam. Det förhöjer upplevelsen väldigt mycket att inte ständig avbrytas av tjatiga budskap från olika annonsörer. Eftersom tjänsten tar betalt av dig som använder den så behöver de inte finansiera sin verksamhet genom reklam, vilket är en av anledningarna till att många uppskattar detta sätt att se på TV. Hur många gånger har man inte råkat somna i en reklampaus och missa slutet på en spännande film.

Vanliga frågor om streamingtjänster

Sammanfattning

Det finns väldigt många svenska streamingtjänster på marknaden. Som användare betalar du en månadsavgift för att få tillgång till innehållet och du får sedan titta precis hur mycket du vill. Många väljer att ha ett konto hos flera olika tjänster för streaming för att få tillgång till ett både brett och varierat innehåll. 

Att välja streamingtjänst kan ibland vara lite klurigt. Många har en speciell serie som de vill se och väljer då den tjänsten som har just det innehållet. Andra gillar sport och väljer en tjänst som har rättigheter att visa favoritlagets matcher eller det senaste Formula 1-loppet.

Allt tyder på att streaming är framtiden för TV som media och allt fler användare går över till att endast titta på TV på detta viset. Dagen livsstil och det upptagna liv som många lever gör att det ofta inte funkar att titta på ett program som bara visas exempelvis kl. 20.00 på torsdagar. Den tiden är för alltid förbi.

För att locka till sig dig som kund så erbjuder nästan alla streamingtjänster en kostnadsfri provperiod. Det kan handla om allt från någon vecka till flera månader. Detta ska du absolut utnyttja. Dels för att spara pengar, men också för att i lugn och ro kunna ta del av innehållet och bedöma om det är värt för dig att betala för att fortsätta använda tjänsten.