Bokus Play utbud – Prova fritt i 45 dagar

Bokus Play är en app där bokhandeln Bokus har samlat Bokus ljudböcker. Tjänsten är en av Sveriges billigaste ljudbokstjänst. Men då Bokus Play inte kostar så mycket, har de då snålat in på utbudet?

Denna fråga och fler svarar vi på i den här recensionen. 

Bokus Play

Bokus Play

Bokus Play

UtbudÖver 50.000 böcker UtbudRabatter och förmåner UtbudIngen bindningstid
Pris från 0 kr / mån Efter 45 dagar 79 kr / mån

Bokus Play – Bokus ljudböcker i appar för iOS och Android

Bokus Play erbjuder applikationer för såväl iOS som Android. Apparna är i sin tur avskalade och lättbegripliga. Du behöver alltså inte vara kunnig inom teknik för att kunna använda alla funktioner som Bokus Play-apparna erbjuder. 

När du spelar upp en ljudbok ser du en start- och stoppknapp i mitten (play/paus). På sidorna finns det i sin tur knappar som låter dig hoppa 30 sekunder fram eller bak i tiden. 

Bokus ljudbocker

Bokus Play och stöd för e-böcker

De appar som Bokus Play erbjuder ger fullt stöd för att du ska kunna läsa dina ljudböcker i e-bokformat. Du kan alltså växla mellan e-boken och ljudboken av samma titel så länge Bokus Play köpt in rätt licens för att det ska fungera.

Bokus Play och bokhyllan

I applikationerna finns det en bokhylla där du bland annat kan se vilka böcker du favoritmarkerat, och på samma ställe kan du även filtrera in böcker i olika listor. Du kan till exempel skapa en lista som heter “De bästa fantasyböckerna” för att efter det lägga till de fantasyböcker du bara måste läsa.

Har Bokus Play ett bra utbud?

Ja, Bokus Play har ett lika bra svenskt utbud som konkurrenter likt Nextory och Bookbeat. När det kommer till böcker på engelska är Bokus Play-utbudet inte lika brett, men med tanke på vad man betalar kan man inte klaga allt för högljutt.

Hur mycket kostar Bokus Play?

Nedan ger vi dig information om de Bokus Play-abonnemang som finns tillgängliga.

Erbjuds en gratis prova på-period?

Alla som tecknar sig för ett Bokus Play-abonnemang får ta del av en 30 dagar lång provperiod där du får möjlighet att testa tjänsten utan risk. Om du inte gillar det Bokus Play har att erbjuda kan du när som helst under de första 30 dagarna välja säga upp tjänsten utan att behöva betala någonting. 

Detta gäller för alla abonnemang

Oavsett vilket Bokus Play-abonnemang du tecknat dig för får du alltid:

  • 5% rabatt hos Bokus
  • 10% rabatt hos Akademibokhandeln
  • Gratis frakt hos såväl Bokus som Akademibokhandeln

Bokus Play Bas (79 kr/mån)

Med Bokus Play Bas kan du lyssna på en ljudbok per månad. Du får välja bland hela Bokus sortiment, och om du skulle glömma att välja en bok en viss månad sparas en “bok-kredit” tills nästa månad. För detta abonnemang är det en samtidigt uppkopplad person som gäller.

Bokus Play Premium (139 kr/mån)

Bokus Play Premium kostar nästan dubbelt så mycket som instegsabonnemanget. Men här får du lyssna på hur många böcker du vill, vilket är mycket fördelaktigt för alla som vill ha många ljudböcker för pengarna. Gränsen på en samtidigt uppkopplad person per abonnemang är dock kvar.

Bokus Play Familj (229 kr/mån)

Med Bokus Play Familj kan sammanlagt tre personer lyssna på hur många böcker de vill på ett och samma abonnemang. Detta är det mest prisvärda abonnemanget för storhushåll, då många kan lyssna på alla Bokus ljudböcker på ett och samma familjekonto.

Svar på vanligt ställda frågor