Viaplay pris och erbjudande

Viaplay är en streamingtjänst med otrolig bredd. Förutom att kunna se program från TV3, TV6, TV8 och TV10 utan reklamavbrott erbjuds även mycket annat. Med Viaplay finns det mycket för dig som är sportintresserad. Se bland annat Europa League, Premier League, NHL och F1 via någon av Viaplays sportpaket.

En hel del film finns också att se på Viaplay. Både filmer som ingår i streamingpaketen, men tjänster erbjuder även hyrfilm där du kan hyra enstaka filmer utan att abonnera på något paket.

Viaplay logo

Viaplays paket:

Viaplay logo

Viaplay Film & Serier

UtbudHela Viaplays serieutbud UtbudMassor av film UtbudFilmer och serier för barn
Pris 0 kr / 1 vecka Ord. pris 169 kr / mån
Viaplay logo

Viaplay Medium

UtbudHela Viaplays serieutbud UtbudMassor av film UtbudFilmer och serier för barn UtbudVintersport, UEFA Europa League, UFC, NFL, Bundesliga, Europatouren
Pris 399 kr / mån
Viaplay logo

Viaplay Total

UtbudHela Viaplays serieutbud UtbudMassor av film UtbudFilmer och serier för barn UtbudVintersport, UEFA Europa League, UFC, NFL, Bundesliga, Europatouren UtbudPremier League, F1, NHL, Golf Majors & Ryder Cup
Pris 699 kr / mån

Viaplay

Viaplay är en av våra favoriter när det kommer till svenska streamingtjänster. Här hittar du allt från ett brett (och växande!) utbud av filmer och serier till de allra mest exklusiva sportsändningarna från bland annat NHL, Premier League och Formel 1.

Riktigt bra sporträttigheter

Viaplay har lagt vantarna på några av de allra tyngsta sporträttigheterna i branschen. Kronjuvelen är givetvis Premier League som av förklarliga skäl bara ingår i “Viaplay Total”. Detta är en otroligt eftertraktad rättighet och så klart en av de stora anledningarna till Viaplays popularitet.

Andra “dragplåster” när det gäller Viaplays sportutbud är Formel 1 och NHL.

Vintersport, UEFA Europa League, UFC, NFL, Bundesliga, Europatouren ingår i Viaplay Medium. Vill du även se Premier League, F1, NHL, Golf Majors & Ryder Cup är det Viaplay Total som du ska teckna.

Viaplay sport

Sporträttigheter hos Viaplay i urval

  • Premier League – Världens bästa fotbollsliga som kryllar av storklubbar och stjärnspelare.
  • UEFA Europa League – Klubblagsturneringen för lagen som inte kvalificerat sig till Champions League.
  • UEFA Conference League – Den nya klubblagsturneringen som hjälper även lite mindre klubbar ut i Europa.
  • UFC – Fighting i absolut världsklass.
  • NHL – Världens bästa hockeyliga med massor av svenskar i lagen.
  • Bundesliga – Den tyska fotbollsligan med storklubbar som Bayern München och Dortmund.
  • FA-cupen och ligacupen – Högkvalitativ fotboll från de brittiska öarna.
  • NFL & MLB – Amerikansk fotboll och baseboll från andra sidan Atlanten.
  • Massor av vintersport – Bland annat längdskidåkning, alpint och snowboard.
  • Formel 1 – Detta är motorsportens absoluta finrum och en stor anledning till att många väljer att teckna ett abonnemang hos Viaplay.

Pris för olika paket hos Viaplay

Viaplay erbjuder tre olika paket; “Viaplay Film & Serier”, “Viaplay Medium” och “Viaplay Total”. Du måste välja Medium eller Total om du vill kunna ta del av alla de sportsändningar som finns på Viaplay. Det är givetvis också dessa paket som kostar mest, då sporträttigheter är vansinnigt dyra att förvärva.

Viaplay Film & Serier

Detta är valet för dig som inte är intresserad av sport. Här får du full tillgång till alla filmer och serier i Viaplays utbud samt allt barninnehåll. Detta paket kostar 129 kronor i månaden.

Viaplay Medium

Med mediumpaketet får du det som ingår i “Film & Serier” men även ett stort utbud av högkvalitativ sport. För 329 kronor i månaden från du godbitar som UFC, Bundesliga, FA-cupen och World Padel Tour. Det enda som saknas här är de allra mest eftertraktade sportsändningarna.

Viaplay Total

Förutom allt innehåll från de två andra paketen så ingår här också de allra mest exklusiva sportsändningarna. Premier League, Formel 1, NHL samt PGA-touren (och lite annan golf). Men smakar det så kostar det också. För Viaplay Total får du i dagsläget hosta upp 449 kr i månaden.

Hyr och köp film

Viaplay har också ett utbud av filmer som du kan hyra eller köpa. Det är en salig blandning av tidlösa klassiker och storfilmer till nya filmer som precis har gått på bio. Genom att betala en slant, så kan du helt enkelt se filmer som ännu inte har kommit in i Viaplays vanliga streaminginnehåll ännu. Förutom att du får tidigare tillgång till nytt material, så kan du också se äldre filmer som av rättighetsskäl har försvunnit från Viaplays prenumerationstjänst. 

Att hyra en film kostar omkring 50 kronor och ger dig tillgång till materialet i 48 timmar. Att köpa en film kostar ca 150 kronor, men då har du tillgång till den under obegränsad tid. Du behöver inte vara betalande kund hos Viaplay för att kunna kunna hyra och köpa filmer, men du måste ha ett registrerat konto.

Live-TV på Viaplay

På Viaplay kan du även kolla på flera livekanaler. Det handlar om TV3, TV6, TV8 och TV10, alltså kanalerna som ägs av NENT. I vissa fall kan du även se V-kanalerna (tidigare Viasat) direkt via din Viaplay-app.

Viaplay originals

Viaplay har ett stort utbud av egenproducerade både serier och filmer. Några exempel är populära serien Lyckoviken (Camilla Läckberg), Threesome, Furia och filmerna om Irene Huss. Egenproducerat innehåll är en stark trend inom streamingtjänsterna och ett sätt att minska kostnaderna för så kallat licensierat innehåll som man köper in från andra aktörer. 

Viaplay släpper nytt eget innehåll i en ganska rask takt, under 2021 kom omkring 40 st egna produktioner och det finns planer på att släppa ytterligare ca 60 titlar under 2022 (bland annat fjärde säsongen av Lyckoviken).

Erbjudande Viaplay – Testa gratis

Viaplay erbjuder i skrivande stund två veckors gratis tillgång till paketet “Film & Serier”. Det är alltid bra att kunna titta igenom innehållet och bekanta sig med de olika apparna och testköra på de enheter man vill kunna använda.

Det är också ganska vanligt att du erbjuds fria månader på Viaplay när du skaffar exempelvis mobilt bredband eller ett mobilabonnemang. Har det möjligheten så är det också ett bra sätt att få prova på Viaplay utan någon extra kostnad. 

Vi vill också i det här sammanhanget nämna Viafree, som som är Nents gratistjänst med innehåll från bland annat TV3, TV6 och TV10. Tjänsten är helt reklamfinansierad och ett alternativ för dig som vill hålla TV-kostnaderna nere. Förvänta dig dock inte att du får ett innehåll som på något sätt kan jämföras med Viaplay.

Viaplay har ingen bindningstid utan du kan avsluta ditt abonnemang precis när du vill, vilket är en skön trygghet för oss som konsumenter. Många som har Viaplay för att kunna se på Formel 1 eller Premier League avslutar tillfälligt sina abonemang när inte respektive säsong är igång, för att sedan starta upp det igen när matcherna/racen drar igång igen.

Viaplay pris

Vem äger Viaplay?

Viaplay ägs av NENT eller Nordic Entertainment Group som är det fullständiga namnet. De äger även V-kanalerna (V Sport, V Film, osv), tidigare Viasat. Viaplay finns i tio länder, bland annat Norden, de baltiska staterna och USA.

Vanliga frågor

Sammanfattning

För sportfantasten som vill kunna följa Premier League eller F1-cirkusen så är Viaplay ett måste. Dessutom finns här ett bra utbud av både film och serier, även om det så klart är sporträttigheterna som sticker ut mest. Är du inte intresserad av sport kan du med fördel välja det billigaste abonnemanget som “bara” ger dig tillgång till filmer, serier och Viaplays barninnehåll.