Gratis streamingtjänster

Streama utvalda filmer, serier och program gratis via utvalda streamingtjänster.

Visa gratis streaming

Streama utan kostnad

Vissa streamingtjänster är alltid gratis, som exempelvis SVT Play, TV4 Play och Viafree. Men många tjänster erbjuder även en gratis testperiod utan krav på att fortsätta abonnemanget. Se alla gratis streamingtjänster med aktuella erbjudanden här nedan.

Discovery

Hittade 8 streamingtjänster:


Viaplay logo

Viaplay Film & Serier

GratisHela Viaplays serieutbud GratisMassor av film GratisFilmer och serier för barn
Pris 0 kr / 1 vecka Ord. pris 169 kr / mån
Amazon Prime logo

Amazon Prime

GratisPopulära filmer och tv-serier GratisPrisbelönta titlar från Amazon Original GratisTitta offline på Prime Video-appen
Pris från 0 kr / mån Efter 30 dagar 59 kr / mån
Apple TV plus logo

Apple TV+

GratisFinns på alla Apple-enheter GratisBanbrytande dokumentärer & komedier GratisUnderhållning för barn
Pris 0 kr / 1 vecka Efter 1 vecka 99 kr / mån
TV4 play

TV4 Play

GratisMed reklam GratisProgram från TV4 mfl GratisSvensk & internationell underhållning GratisFilmer och serier
Pris 0 kr / mån
SVT Play logo

SVT Play Sport

GratisStreama sport gratis GratisHockey, simning, vintersport, friidrott m.m GratisSportnytt
Pris 0 kr / mån
SVT Play logo

SVT Play

GratisIngen registrering behövs GratisBetalas via TV-licensen GratisExklusiva program och serier
Pris 0 kr / mån
Pluto-tv

Pluto TV

GratisErsätter Viafree GratisAlltid gratis GratisMaterial från TV3, TV6, TV8 & TV10
Pris 0 kr / mån
Viafree play

Viafree

GratisStreama serier, sport, dokumentärer GratisExklusivt innehåll från Viafree GratisStreama gratis
Pris 0 kr / mån

Gratis streaming

Det finns faktiskt ett ganska stort utbud av gratis streamingtjänster i Sverige, något som kanske inte alla känner till. Om du kan acceptera lite reklam så kan du njuta av massor av innehåll utan att betala en enda krona i avgift.

Att streama gratis är ett bra sätt för dig som har begränsade ekonomiska resurser att ändå kunna se på TV av hög kvalitet. Nedan kan du spana in vilka möjligheter det finns att streama gratis online.

Gratis streamingtjänster

Aktörer som erbjuder gratis streamingtjänster

Viafree

Viafree ger dig tillgång till innehåll från TV3, TV6, TV8 och TV10. Du kan också hitta innehåll från kanalerna MTV och Comedy Central. Tjänsten är helt reklamfinansierad och kostar dig alltså ingenting. Däremot måste du registrera ett användarkonto för att få tillgång till innehållet på Viafree.

På Viafree hittar du flera populärar serier och dokusåpor. Vad sägs till exempel om Lyxfällan, Svenska truckers eller NCIS?

Viafree ägs av NENT (Nordic Entertainment Group) som också äger Viaplay, samt V-kanalerna (tidigare Viasat) som bland annat har rättigheterna till världens bästa fotbollsliga – engelska Premier League. De äger även radiokanalerna Rix FM och Bandit Rock.

Discovery+ (Dplay)

Discovery Plus har innehåll från Kanal 5 och Kanal 9. Precis som när det gäller Viafree så måste du registrera ett konto för att få tillgång till innehållet från Kanal 5 och 9, men det är helt kostnadsfritt. Tjänsten hette tidigare Dplay, vilket kanske klingar mer bekant för vissa.

På Discovery kan du bland annat ta del av klassikern Ullared, Wahlgrens värld och frågesportprogrammet Alla mot Alla med Filip och Fredrik.

Discovery+ har flera olika nivåer av abonnemang, varav det minsta är helt gratis. Då kan du se utvalt innehåll. Vill du kunna se allt så måste du skaffa ett abonnemang som du betalar för. 

SVT Play – gratis från staten

När vi pratar om gratis streaming så måste vi så klart nämna SVT Play. Detta är en tjänst som har fantastiskt mycket innehåll från SVT:s gedigna arkiv. De kanske inte har de flashigaste serierna eller de senaste hollywoodfilmerna, men i tjänsten finns jättemånga guldkorn. SVT play innehåller idag även allt innehåll som tidigare fanns i tjänsten “Öppet arkiv”, som faktiskt är en riktig svensk kulturskatt. För dig som har barn så finns här också ett bra utbud av innehåll för de minsta i familjen.

UR Play – gratis streamingtjänst från Utbildningsradion

Kolla gärna även Utbildningsradions playkanal UR Play. Där finns allt från spännande dokumentärer till barnprogram på många av våra minoritetsspråk. Detta är en playkanal som de flesta har missat som helt klart är värd att spana in!

Sen kan man alltid diskutera om SVT Play och UR Play faktiskt är gratis då du betalar för det via den obligatoriska Public service-avgiften som alla vuxna betalar via skattsedeln. Men innehållet är fritt för alla att ta del av utan att betala något extra och tjänsterna är helt fria från reklam. 

Streama filmer gratis

Det finns faktiskt väldigt mycket film tillgängligt på de olika gratis streamingtjänsterna som du kan ta del av. En snabb titt på de tjänster vi nämner ovan visar att det finns över 200 filmer som du kan njuta av helt kostnadsfritt.

Visst, det kanske inte de allra senaste filmerna, men vi hittar direkt några guldkorn som man kan se om och om igen – och alldeles gratis!

Gratis film finns att streama på bland annat SVT Play, C more (testperiod), Viaplay (testperiod) och Apple TV+ (testperiod).

Gratis streaming

Gratis streamingtjänster via provperioder

I princip samtliga “betalaktörer” inom streamingbranschen erbjuder en kostnadsfri provperiod, alternativt ett kraftigt rabatterat introduktionserbjudande för att du som kund i lugn och ro ska kunna botanisera bland innehållet och förhoppningsvis bestämma dig för att bli en fullt betalande kund. Det är en bra möjlighet för dig att bekanta dig med tjänsten och kanske hinner du också bränna av alla säsonger av din favoritserie.

Ibland kan du också få gratis perioder som en del i ett annat abonnemang. Till exempel ingår ibland “Tre månaders gratis Viaplay” när du tecknar ett mobilabonnemang, mobilt bredband eller liknande.

Gråzonen – gratis fulstreaming

Som du säkert känner till så finns det många halvskumma aktörer som erbjuder så kallad “fulstreaming” av filmer och serier. Dessa sajter bryter mot upphovsrätten och även om du som tittar kanske inte gör något olagligt i sig, så rekommenderar vi inte att du stödjer den här typen av verksamhet. Tänk på att det kostar pengar att skapa bra innehåll och de som gör det bör få betalt för sitt arbete.

Dessa sajter är ofta fullproppade med annonser för högst tveksamma verksamheter och ofta dyker det upp massor av irriterande popup-fönster, vilket gör att de är långt ifrån användarvänliga. Välj bort dessa sajter om du har möjlighet och satsa istället på att streama gratis från en av de seriösa aktörerna på marknaden.

Vanliga frågor om gratis streaming

Sammanfattning

Om du har kikat runt lite på de olika streamingtjänsterna som finns i Sverige så vet du att det mesta är förknippat med kostnader. Vill du dessutom ha mer än en streamingtjänst så kan kostnaderna faktiskt dra iväg en hel del. Då kan det vara bra att känna till att det finns gott om gratis streamingmöjligheter för den som vill hålla hårt i sina pengar.

Även betaltjänsterna erbjuder ofta en gratis månad, vilket gör att du kan ta del av deras innehåll helt gratis, även om det bara är under en begränsad period.