Bookbeat pris och erbjudande för abonnemang

Bookbeat är en av Sveriges mest populära ljudbokstjänster. Bookbeats pris är bland det billigaste på marknaden och man får ett stort utbud i ett Bookbeat abonnemang. Dessutom erbjuder Bookbeat ofta ett nya kunder att lyssna gratis under en provperiod, ofta en månad eller mer. Efter provperioden är man inte tvungen att förlänga sitt abonnemang.

Bookbeat

Bookbeat

Bookbeat

UtbudÖver 800 000 böcker UtbudPopulär bland användarna UtbudIngen bindningstid
Pris 0 kr / mån Efter 90 dagar 99 kr / mån

Hur bra fungerar applikationerna?

Bookbeat erbjuder appar för såväl Android som iOS. I apparna hittar du tre knappar; den mellersta startar du och stoppar du med (play/pause), och med knapparna vid sidorna hoppar du framåt eller bakåt. Du kan idag välja att spola fram eller bak i 2, 5, 10 eller 30 minuter.

Du kan även göra mindre justeringar genom att dra i tidsreglaget för att således spola fram och tillbaka manuellt. Uppspelningshastigheten är som standard 1x, men kan ändras till från 0,5x till 2,0x. Apparna erbjuder även en sovtimer med ett tidsspann på mellan 5 och 120 minuter.

Bookbeat abonnemang

Finns det någon e-boksläsare?

Bookbeat erbjuder inte någon separat e-boksläsare som du kan köpa till, som exempelvis Storytel erbjuder. Men det gör ingenting. I apparna finns det nämligen funktioner för att ändra bakgrundsfärg, typsnitt och typsnittsstorlek när du läser Bookbeats böcker i e-bokformat.

Två negativa faktorer med den e-bokläsarfunktionalitet som Bookbeat erbjuder är att du inte kan anteckna direkt i appen, samt att du inte kan synka dina böcker mellan e-boksläge och ljudboksläge. 

Hur är sortimentet av böcker i Bookbeats abonnemang?

Sortimentet av böcker är likvärdigt om man jämför mellan konkurrerande tjänster såsom Nextory och Storytel. Hos Bookbeat hittar du såväl internationella klassiker som de senaste svenska boktitlarna, tillsammans med ett växande utbud av engelska, danska, finska, tyska, spanska och italienska böcker.

Bookbeat pris

Bookbeats pris för olika abonnemang får du mer information om nedan. Som ny kund kan du oftast testa Bookbeat gratis under en månad eller mer.

Bookbeat Basic

Med Bookbeat Basic kan du lyssna på ljudböcker i som mest 20 timmar per månad. 20 timmar räcker i regel för att lyssna på en normallång ljudbok, men inte på en längre fantasybok som i regel har en berättartid på cirka 30 timmar. 

Bookbeat Basic passar alltså bäst för personer som inte har tid att lyssna på ljudböcker mer än 20 timmar per vecka. 

Bookbeat Premium

Med Bookbeat Premium kan du lyssna på ljudböcker i 100 timmar per månad. Denna abonnemangsform passar bäst för personer som ofta lyssnar på ljudböcker, till exempel när man pendlar.

Bookbeat familj

Att lägga till stöd för flera samtidigt uppkopplade enheter kostar 49 kr per månad och person i Basic-paketet och 69 kr per månad i Premium-paketet. Du kan som mest lägga till 4 användarprofiler, så totalt 5 personer kan lyssna på ljudböcker på samma abonnemang. 

Värt att tänka på är att de personer du lägger till måste bo i samma hushåll, så om du “lurar systemet” och lägger till kompisar på andra adresser kan du få problem.

Du kan alltså skapa ett Bookbeat familjeabonnemang genom att lägga till fler personer på abonnemanget, men totalt sett kan det bli dyrt beroende på hur många du lägger till.

Bookbeat pris

Svar på vanligt ställda frågor