Obegränsad surf för dig som vill surfa fritt

Obegränsad surf ger dig som användare en stor frihet. Du behöver aldrig hålla koll på hur mycket surf du gör av med. Samtidigt kan du spela onlinespel obegränsat och njuta av att streama film och serier i högsta möjliga kvalitet utan att surfen tar slut. Det är dock viktigt att läsa villkoren för olika abonnemang med fri surf, då det ibland finns vissa begränsningar.

Visa mer
Fri surf

Filtrera

Abonnemangtyp

Bindningstid

Mobilnät

Övriga abonnemang

› Familjeabonnemang

› 5G abonnemang

› Företagsabonnemang

› Kontantkort

mobilabonnemang

Senast kontrollerat idag 26 maj, 2024

chilimobil

Chilimobil Fri surf
(Upp till 3 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
149 kr / mån Efter 2 mån 179 kr / mån Till operatör
179 kr / mån Just nu 149 kr / mån Till operatör
chilimobil

Chilimobil Fri surf
(Upp till 10 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
249 kr / mån Efter 2 mån 299 kr / mån Till operatör
299 kr / mån Just nu 249 kr / mån Till operatör
chilimobil

Chilimobil Fri surf
(Upp till 100 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
299 kr / mån Efter 2 mån 349 kr / mån Till operatör
349 kr / mån Just nu 299 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Telenor abonnemang

Telenor Obegränsat

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
24 mån Bindningstid
299 kr / mån Efter 12 mån 449 kr / mån Till operatör
449 kr / mån Just nu 299 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
chilimobil

Chilimobil Obegränsad

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
299 kr / mån Efter 2 mån 399 kr / mån Till operatör
399 kr / mån Just nu 299 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Tre abonnemang

3Surfa Obegränsat

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
429 kr / mån Till operatör
429 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Tele2 abonnemang

Tele2 Obegränsad
(Upp till 100 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
429 kr / mån Till operatör
429 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Mybeat

MyBeat Fri surf Bas (Upp till 100 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
459 kr / mån Till operatör
459 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Telia abonnemang

Telia Obegränsad

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
469 kr / mån Till operatör
469 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Tele2 abonnemang

Tele2 Obegränsad
(Upp till 250 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
499 kr / mån Efter 12 mån 529 kr / mån Till operatör
529 kr / mån Just nu 499 kr / mån Till operatör

Obegränsad surf abonnemang

Du har säkert varit med om att surfen plötsligt tar slut i slutet av månaden. Du har då tvingats köpa till extra gigabytes eller helt enkelt fått vänta på att månaden ska ta slut så att du får ny surf. Med ett abonnemang med fri surf så slipper du allt detta. Du får givetvis betala lite mer för ett sådant abonnemang. Men många upplever att det värt en extra kostnad för att helt enkelt slippa tänka på det.

Kontrollera hur mycket surf du behöver

Innan du väljer ett mobilabonnemang med fri surf så bör du kontrollera hur mycket surf du faktiskt använder varje månad. Ofta kan du logga in på din nuvarande mobiloperatörs hemsida och se exakt hur mycket data du har förbrukat historiskt. Många har också smidiga appar där du kan se hur mycket surf du använt. Du kan även titta på din faktura där din förbrukning brukar stå specificerad. Om det visar sig att du inte förbrukar så mycket som du trodde lönar det sig förmodligen att välja ett abonnemang med kanske 50 GB surf istället, eftersom de är betydligt billigare.

Obegränsad surf

När passar ett fri surf abonnemang?

Om du använder din telefon eller surfplatta till att titta på streamad film i hög kvalitet gör du troligtvis av med ganska mycket data varje månad. Kollar du på film eller serier i allra högsta HD-kvaliteten får du räkna med att det går åt ca 5-7 GB i timmen. Det innebär som du förstår att ett abonnemang med begränsad surfmängd inte är att föredra.

Många onlinespel förbrukar också ganska mycket datatrafik. Eftersom man ofta spelar ganska många timmar på en månad så blir det sammantaget en väldigt hög förbrukning.

Det kan också passa dig som inte har något fast bredband i din bostad. Då är det skönt att kunna använda sitt mobilabonnemang till både datorn och telefonen utan att behöva oroa sig över att surfen plötsligt ska ta slut.

Ett abonnemang med fri surf är också ett utmärkt alternativ för dig som inte gillar när det strular och som inte har några problem med att betala lite extra för det. Kanske har du till och med en arbetsgivare som står för abonnemanget?

Abonnemang fri surf

Billigaste abonnemangen med fri surf

I vår jämförelse ovan hjälper vi dig att hitta billigast mobilabonnemang med helt obegränsad surf. Ett mobilabonnemang med fri surf kostar givetvis lite mer än de abonnemangen där surfmängden är begränsad. Men om du hör till de som flera gånger i månaden behöver köpa extra datatrafik så kommer det troligen att löna sig att byta till ett avtal med helt obegränsad surf.

Ett abonnemang med fri surf brukar kosta någonstans mellan 300 och 600 kronor per månad, beroende på operatör. Tänk alltid på att det ofta är bättre att betala lite mer och få en operatör som har ett bra nät där du bor. Kolla därför alltid täckningskarta innan du tecknar ett nytt abonnemang. Var också beredd på att lågprisoperatörerna som idag finns på marknaden inte alls har samma kundtjänst och service om du någon gång skulle vara i behov av det. Ett abonnemang utan bindningstid kostar nästan alltid lite mer än ett där du binder upp dig i exempelvis 12 månader. Det är mycket vanligt med priskampanjer i branschen, så var noga med att kontrollera priset även efter att rabattmånaderna har gått. 

Att köpa till extra surf

Att ha ett abonnemang med begränsad surfmängd och hela tiden köpa till extra surf när potten är slut kan bli en ganska kostsam historia. Ofta tar operatörerna ganska bra betalt för de där extra gigabyten och tittar man på den totala månadskostnaden efter några påfyllningar så är den ofta upp i nivå med ett “fri surf-abonnemang”. Om du fyller på 10 GB så brukar det kosta mellan 250 och 500 kr. Hos vissa operatörer kan du även köpa fri surf under en eller några dagar om du exempelvis ligger hemma sjuk och vet att du ska spendera hela dagen framför någon streamingtjänst

Är obegränsad surf allltid obegränsad?

Innan du bestämmer dig för ett abonnemang med fri surf bör du kolla upp exakt vad som gäller. Det finns nämligen abonnemang som trots att surfen uppges vara helt obegränsad faktiskt ändå har en övre gräns och andra villkor.

Även om ett abonnemang marknadsförs som ”obegränsat”, finns det vanligtvis någon form av begränsningar eller förbehåll som kan påverka. Många mobiloperatörer har en policy för rättvis användning som tillåter dem att sänka din hastighet om du använder en extremt stor mängd data under en kort tidsperiod. Dessa åtgärder vidtas för att förhindra att en liten grupp användare överbelastar nätverket och påverkar hastigheten för andra användare.

Fri surf men begränsad surfhastighet

Det har blivit allt mer vanligt med abonnemang där man får surfa fritt, men att surfhastigheten är begränsad till exempelvis 1 Mbit/s, 10 Mbit/s eller 100 Mbit/s. Dessa abonnemang är oftast billigare och man får surfa obegränsat till en begränsad hastighet. Innan man väljer dessa typer av abonnemang bör man tänka på vad man använder sin mobil till. Ett abonnemang med begränsad hastighet till 1 Mbit/s räcker bara till det nödvändigaste och fungerar inte så bra om man ska streama film och musik.

Dolda kostnader eller extra avgifter

Vissa obegränsade abonnemang kan komma med dolda kostnader eller extra avgifter om du överskrider vissa gränser. Det är viktigt att läsa det finstilta för att förstå eventuella extra kostnader som kan tillkomma. Övriga betal och sms-tjänster ingår ej i obegränsade abonnemang. Dessa kostnader tillkommer på fakturan precis som ett vanligt mobilabonnemang.

Obegränsad surf utomlands

Vissa obegränsade abonnemang kan ha begränsningar när det gäller internationell användning av data. Det kan finnas extra avgifter eller sänkt hastighet när du använder data utanför Sverige.

Oftast har man inte obegränsad surf i hela världen i sitt abonnemang. Vanligt förekommande är att man har en generöst tilltagen surfpott istället när man är utanför Sverige. Kontrollera villkoren hos olika operatörer.

Obegränsad surf hemma

Är ni flera som ska använda surfen hemma är det bättre att skaffa ett obegränsat mobilt bredband om man inte har tillgång till fiberbredband. En separat router för ditt mobila bredband kan du ha mer kontroll över nätverkets stabilitet och prestanda. Det kan resultera i jämnare anslutning och högre hastigheter jämfört med att använda din mobiltelefon som hotspot.

Obegränsat familjeabonnemang

Ett obegränsat familjeabonnemang är ett kostnadseffektivt och bekvämt val då hela familjen får obegränsad användning av data, samtal och SMS. Alla familjemedlemmar som ingår i abonnemanget kan använda så mycket data de vill utan att behöva oroa sig för övertrasseringsavgifter eller begränsningar. Vissa abonnemang erbjuder en gemensam datapott som familjemedlemmarna delar på, medan andra kan tillåta individuella dataplaner för varje person. Förutom att det blir en fördel rent ekonomiskt blir det också enklare rent administrativt då alla familjemedlemmars mobilplaner är samlade under ett enda konto. Det gör det enklare att hantera fakturor, övervaka användning och göra ändringar vid behov. Läs mer om familjeabonnemang här.

Fri surf är inte allt

Det kan var otroligt skönt att ha helt obegränsad surf, men det finns även andra faktorer som du måste ta hänsyn till när du väljer abonnemang. Du har till exempel inte speciellt mycket nytta av din obegränsade datamängd om du inte har tillräckligt bra täckning där du bor eller på platser där du ofta befinner dig. Så var noga med att kontrollera detta innan du väljer abonnemang.

Sammanfattning

Ett mobilabonnemang med fri surf är framför allt en stor frihetskänsla som många uppskattar. Du kan göra vad du vill med din telefon eller surfplatta och du behöver ändå inte oroa dig för att surfen ska ta slut.

Ett abonnemang med obegränsad surf passar dig som använder trafiktunga applikationer ofta. Det handlar till exempel om vissa onlinespel och streaming av film i hög kvalitet. För dig som mest surfar på nätet, ringer och skickar sms så finns det andra abonnemangsformer som passar bättre.

Vanliga frågor om fri surf