Bästa familjeabonnemang för mobil

Att teckna ett familjeabonnemang har flera fördelar. Med ett familjeabonnemang får man bättre koll på familjens totala använding av samtal och surf. Men den största fördelen är att man får en billigare totalkostnad till skillnad mot om alla i familjen hade haft enskilda mobilabonnemang eller kontantkort. Dessutom har man en bättre överblick över hela familjens mobilanvändning.

Vi har samlat alla familjeabonnemang i Sverige. Jämför och hitta bästa familjeabonnemang.

Bästa familjeabonnemang

Populära abonnemang – Hitta bästa familjeabonnemang

Alla mobiloperatörer erbjuder inte abonnemang för hela familjen. Oftast är det de större mobiloperatörerna som har bra erbjudanden i form av abonnemangslösningar för hela familjen. Här nedan listar vi alla operatörer på marknaden som i dagsläget erbjuder familjeabonnemang i Sverige.

Hallon familjeabonnemang

Hallon familjeabonnemang

Hallon har ett familjeabonnemang där man kan vara totalt 5 stycken användare. Att lägga till extra användare till sitt mobilabonnemang kostar 49 kr / mån per användare. Alla användare delar på surfen. Användarna behöver inte vara en familj eller bo på samma adress, utan man kan lägga till vem som helst som extra användare hos Hallon.

 • Max 5 användare
 • Upp till 100 GB surfmängd

Till operatören

Tre familjeabonnemang

Tre familjeabonnemang

Med Tre familjeabonnemang väljer man fritt vilka som ska ingå i abonnemanget, maximalt 5 extra användare (totalt 6 användare). Det finns inget krav på att man faktiskt är en familj eller är skrivna på samma adress. Hos Tre delar alla som ingår på surfen.

 • Max 6 användare
 • Upp till 100 GB surfmängd

Till operatören

Halebop abonnemang

Halebop familjeabonnemang

Halebop erbjuder familjeabonnemang med maximalt 4 användare där alla får sin egen surf. Välj mellan 30 GB eller 100 GB per användare där oanvänd surf kan sparas varje månad.

 • Max 4 användare
 • Upp till 100 GB surfmängd

Till operatören

Telenor familjeabonnemang

Telenor familjeabonnemang

I Telenors familjeabonnemang kan man totalt lägga till 8 användare. Varje extra användare kostar 199 kr / mån i 12 månader om man binder upp sig i 24 månader. Den stora fördelen med Telenor är att man kan välja obegränsad surf, vilket gör att man slipper hålla koll på hur mycket surf man har kvar varje månad.

 • Max 9 användare
 • Obegränsad surfmängd

Till operatören

Tellus familj

Tellus familjeabonnemang

Tellus erbjuder upp till åtta stycken användare med möjlighet att välja surfmängd från 5 GB till 100 GB med fria samtal och SMS per användare utan bindningstid. Alla får lika mycket mobildata och delas ej med andra familjemedlemmar. Huvudägaren har översikt och kan begränsa användares användning.

 • Max 8 användare
 • Upp till 100 GB surfmängd

Till operatören

Comviq familjeabonnemang

Comviq familjeabonnemang

Med Comviq familjeabonnemang kan man lägga till upp till 6 stycken abonnemang utöver huvudabonnemanget. Man kan alltså vara maximalt 7 stycken användare hos Comviq. Alla får 40 GB surf, fria samtal och SMS. Det finns inget krav på att alla medlemmar behöver bo på samma adress.

 • Max 7 användare
 • Upp till 40 GB surfmängd

Till operatören

Tele2 familjeabonnemang

Tele2 familjeabonnemang

Med Tele2 familjeabonnemang kan 5 stycken ingå och det finns heller inga krav på vilka som ingår i abonnemanget. Man behöver inte ens bo på samma adress. Hos Tele2 kan man välja fri surf i olika hastigheter. Man behöver därför aldrig oroa sig för att surfen ska ta slut.

 • Max 5 användare
 • Obegränsad surfmängd

Till operatören

My beat abonnemang

Mybeat familjeabonnemang

Genom att teckna ett abonnemang för familjen hos operatören MyBeat kan man samla upp till 5 användare. Välj mellan datapaketen 25 GB, 60 GB eller 100 GB och få en lägre månadskostnad för hela familjen.

 • Max 5 användare
 • Upp till 100 GB surfmängd

Till operatören

Telia familj

Telia familjeabonnemang

Med Telia familj väljer man önskat huvudabonnemang med obegränsad surf. Alla användare får lika mycket surf. I Telia familj kan man lägga till upp till fyra stycken användare.

 • Max 5 användare
 • Obegränsad surfmängd

Till operatören

Vad menas med familjeabonnemang?

Med ett specialanpassat abonnemang för hela familjen får man kontroll på hushållets totala mobilförbrukning och alla avgifter samlas på en faktura. Du kan snabbt se hur mycket någon i familjen ringer för. Med abonnemanget ges du tillgång till alla tekniska lösningar som operatören normalt tillhandahåller, men du får det till en lägre kostnad per person. Det är inte lätt att hitta bästa familjeabonnemang, alla operatörer säger att de erbjuder det bästa erbjudandet. Därför är det viktigt att bilda sig en egen uppfattning och göra en egen jämförelse om vilket abonnemang som passar din familj bäst.

Abonnemang för alla i familjen

Idag får våra barn och ungdomar mobiltelefon tidigare. Det betyder att barnen även behöver ett mobilabonnemang tidigare. Kostnaderna skenar snabbt iväg om alla i hushållet ska ha ett eget mobilabonnemang. Därför har flera mobiloperatörer tagit fram specialanpassade abonnemang för hela familjen. Genom att teckna ett familjeabonnemang kan du samla hela familjens mobilkostnader på en faktura. Ofta ringer man till en fast kostnad varje månad. Man delar oftast även på surfmängden, samtidigt som vissa erbjuder obegränsad surf.

Välj det abonnemang som passar dig och din familj bäst. Det kan löna sig att skaffa ett abonnemang med obegränsad mobildata om ni är en familj som surfar mycket via mobilen eller surfplattan.

Familjeabonnemang

Fördelar med familjeabonnemang

1. Priset

Med ett familjeabonnemang kan mobiloperatörer erbjuda rabatter och lägre priser per användare jämfört med individuella mobilabonnemang. Detta innebära att varje familjemedlem betalar mindre för abonnemanget än om de skulle ha ett individuellt abonnemang.

2. Delning av dataplan

Genom ett familjeabonnemang kan familjemedlemmar dela en gemensam dataplan, vilket kan minska kostnaderna för mobildata. Istället för att varje familjemedlem betalar för en separat dataplan, kan en enda dataplan användas av hela familjen.

3. Allt på en faktura

Istället för att hantera flera separata mobilräkningar, kan en enda räkning utfärdas för hela familjen. Detta gör det enklare att hålla koll på kostnader och betalningar.

4. Funktionalitet

Som huvudansvarig för abonnemanget får man oftast funktionalitet för att se alla familjemedlemmars surfanvändning och föräldrakontroll som gör det möjligt för föräldrar att begränsa tillgången till vissa webbplatser eller appar för sina barn. Du kan med andra ord dra fördel av alla tekniska finesser som ett vanligt abonnemang inte erbjuder.

5. Gemensamma förmåner

Vissa mobiloperatörer erbjuder också gemensamma förmåner för familjeabonnemang, som t.ex. rabatter på enheter och tillbehör, eller tillgång till speciella erbjudanden och evenemang.

Jämför familjeabonnemang innan ni binder upp er

Familjeabonnemangen har blivit allt populärare i Sverige senaste åren. För 15 år sedan skulle alla ha ett eget mobilabonnemang eller kontantkort. Idag tjänar man oftast på att samla hela familjen i samma abonnemang och samtidigt få ner månadskostnaden.

Det är viktigt att du bildar dig en egen uppfattning och gör en jämförelse av familjeabonnemang. Jämför surfmängd, pris och att mobiloperatören har mobiltäckning där er familj brukar befinna sig.

Familjeabonnemang med mobil

Många operatörer erbjuder möjligheten att inkludera mobiltelefoner som en del av ett familjeabonnemang. När du tecknar ett familjeabonnemang har du vanligtvis möjlighet att välja till mobiltelefoner för varje familjemedlem som ska ingå i abonnemanget. Dessa telefoner kan antingen köpas till ett rabatterat pris genom ett avbetalningsavtal eller så kan du använda egna telefoner om det finns kompatibilitet med operatörens nätverk.

Att inkludera mobiltelefoner i ett familjeabonnemang kan vara fördelaktigt eftersom det gör det möjligt för hela familjen att få tillgång till nya telefoner samtidigt och kan också ge möjlighet till ytterligare rabatter eller förmåner från operatören.

När du väljer mobiltelefoner till ett familjeabonnemang är det viktigt att överväga familjemedlemmarnas individuella behov och preferenser när det gäller telefonmodell, funktioner och pris. Operatörer erbjuder vanligtvis ett brett utbud av mobiltelefoner i olika prisklasser och med olika funktioner för att passa olika användares behov.

Familjeabonnemang mobil

Vanliga frågor