Storytel erbjudande och utbud

Storytel är Sveriges största ljudbokstjänst sett till antalet abonnenter. Utöver det är utbudet brett, och apparna ska fungera utmärkt.

Men är Storytel fortfarande någonting att ha, eller det vill säga; ligger de på latsidan bara för att de är störst?

Den frågan och fler svarar vi på i det här testet av ljudbokstjänsten Storytel.

Storytel

Storytel

Storytel

UtbudExklusivt innehåll UtbudLjudböcker och E-böcker UtbudIngen bindningstid
Pris från 49,50 kr / mån Efter 1 mån 99 kr / mån

Apparna för Storytel

Storytel erbjuder applikationer för både iOS samt Android. Apparna uppdateras kontinuerligt, och just nu är gränssnittet såväl begripligt som snabbt. Det är alltså inte frågan om något lagg eller några frysningar. 

När du lyssnar på en bok via någon av apparna ser du en tidslinje där du enkelt får reda på var du befinner dig genom att svepa åt antingen höger eller vänster. Det går även bra att lägga till bokmärken så att du genast kan återuppta boken på exakt samma ställe när du till exempel byter uppspelningsplats från bilen till soffan.

Enkelt att navigera i appen

För många böcker får du en innehållsförteckning som gör att du snabbt kan byta kapitel, men värt att notera är att det inte är alla ljudböcker som erbjuder den funktionaliteten. Det är nämligen främst nysläppta böcker eller riktiga storböcker som erbjuder innehållsförteckning.

Storytel erbjudande

Välj hastighet och sätt timer

Med apparna kan du även ändra uppspelningshastighet från 1x ner till 0,5x eller upp till 2,0x. Om du tycker att uppläsaren talar långsamt är det en bra idé att öka uppspelningstakten till 1,25, men snabbare än så bör det i regel inte gå. När berättarrösten talar för snabbt blir det svårt att hänga med, samtidigt som mycket av stämningen och känslan försvinner.

Apparna erbjuder också en sömntimer där du kan ställa in att den bok du lyssnar på stängs av per automatik efter mellan 5 och 45 minuter. Det finns även ett offlineläge som passar bra om du exempelvis skulle vilja ladda ner några böcker via Wifi innan en resa, så att du slipper slösa på datatrafik i tex. bilen eller på tåget.

Du kan läsa böckerna med Storytel Reader

Storytel erbjuder en läsplatta i form av Storytel Reader, som i sin tur kostar 999 kr. Läsplattan är lätt och väger endast in på cirka 195 gram, och som monitor är det en E Ink-skärm på 6 tum som gäller. E-Ink-tekniken gör att det känns som att läsa en riktig bok när man använder läsplattan.

Att köpa Storytel Reader är inget måste, då du lika gärna kan läsa eller lyssna på dina ljudböcker via din telefon eller din surfplatta. Men om du vill kunna läsa dina böcker på ett smidigt sätt utan att behöva ladda din enhet gång efter annan, då fungerar Storytel Reader som ett perfekt komplement till dina vanliga enheter.

Värt att tänka på är att Storytel Reader endast fungerar med Storytel, och alltså inte några andra ljudbokstjänster.

Storytel reader

Storytel erbjudande

Det bästa erbjudandet är att du kan prova på Storytel i upp till 30 dagar utan att behöva betala någonting. Det finns idag inga rabattkoder eller kampanjkoder för Storytel-abonnemang, men prova på-erbjudandet är starkt.

Storytel Originals

Storytel erbjuder en kategori av ljudböcker som de kallar för Storytel Originals. Dessa böcker är skrivna och exklusivt publicerade för Storytel. De finns alltså inte tillgängliga på andra plattformar såsom Nextory eller Bookbeat

5 exempel på Storytel Originals-produktioner

 • Skattjakten med I Just Want To Be Cool
 • Mord i Fjällen med Madeleine Gustafsson
 • Röd Gryning med Jesper Esgård
 • Virus med Daniel Åberg
 • Glaciär med Camilla Läckberg och Alexander Karim

Detta får du för pengarna

När du skaffar en Storytel-prenumeration får du tillgång till hundratusentals böcker, som många är tillgängliga som såväl ljudbok som e-bok.

Med samtliga Storytel-abonnemang får du:

 • Spara ner böcker lokalt (dvs. offline)
 • Ett kostnadsfritt gränssnitt för barn (Kids Mode)
 • Möjlighet att avsluta abonnemanget när du vill utan uppsägningstid.

Det som gör att priset skiljer sig är hur många som kan lyssna på Storytel samtidigt. De olika abonnemangsformer som Storytel erbjuder går vi igenom nedan:

 • För 179 kr/mån kan 1 barn och 1 vuxen lyssna samtidigt.
 • För 228 kr/mån kan 2 barn och 2 vuxna lyssna samtidigt.
 • För 287 kr/mån kan 3 barn och 3 vuxna lyssna samtidigt.

Svar på vanligt ställda frågor