Jämför mobilabonnemang

Jämför mobilabonnemang och hitta det bästa.

  • Typ av abonnemang

Mer information
Jämför mobilabonnemang

Jämför abonnemang och teckna till bäst pris

Jämför mobilabonnemang för att hitta det billigaste mobilabonnemanget med mest surf eller samtal.

Med vår jämförelsetjänst för mobilabonnemang kan du filtrera bland flera abonnemangstyper och val. Liknande mobilabonnemang kan skilja sig mycket i pris. Därför är det bra att jämföra mobilabonnemang innan man tecknar.

› Läs mer

Hittade 145 mobilabonnemang:


Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Bas 65+ 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
34.50 kr / mån Ord. pris 99 kr / mån Mer info
Specialdeal!
Halebop abonnemang

Halebop 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
39 kr / mån Efter 3 mån 189 kr / mån Mer info
Hallon abonnemang

Hallon 3 GB Senior

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
44 kr / mån Efter 6 mån 89 kr / mån Mer info
Comviq abonnemang

Comviq Mini Senior 5 GB

5 GB Surf
200 min Samtal
0 mån Bindningstid
47 kr / mån Efter 3 mån 95 kr / mån Mer info
Katshing abonnemang

Katshing 2 GB

2 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info

Tellus Mobil 55+ 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47 kr / mån Efter 1 mån 95 kr / mån Mer info
Comviq abonnemang

Comviq Mini 3 GB

3 GB Surf
200 min Samtal
0 mån Bindningstid
47 kr / mån Efter 3 mån 95 kr / mån Mer info
Comviq abonnemang

Comviq Mini Student 5 GB

5 GB Surf
200 min Samtal
0 mån Bindningstid
47 kr / mån Efter 3 mån 95 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 6 GB Student

6 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47.50 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 3 GB Senior/Ungdom

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47.50 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info

Jämför mobilabonnemang och spara hundralappar varje månad

Genom att du jämför abonnemang är det lättare att bestämma sig för vilket mobilabonnemang som passar dig. Du vet väl att du kan jämföra mobilabonnemang för att hitta det bästa priset? Hos oss på Abonnemangkoll ställer vi alla operatörer mot varandra baserat på de värden som du har angett. På så sätt kan du snabbt bilda dig en uppfattning om vilket abonnemang som passar dig bäst. Du har ingenting att förlora på att jämföra. Vem vet, kanske kan du spara flera hundralappar varje månad? Jämför abonnemang nu!

Svenska folket jämför som aldrig förr. Nu för tiden kan man jämföra allt från bilförsäkringar till elbolag. Då är det logiskt att även jämföra mobilabonnemang. Många av oss använder mobilen varje dag, därför kan det vara bra att ha koll på mobilkostnaderna. Genom att jämföra abonnemang för mobil får du snabbt en överblick över hur mycket du betalar och hur mycket pengar du kan spara.

Mobilabonnemang belastar oftast inte hushållsbudgeten särskilt mycket, därför väljer många det första mobilabonnemanget de ser, utan att tänka på kostnaden.

Du bör ta hänsyn till hur mycket du ringer och surfar en genomsnittlig månad. Därefter bör du reflektera över vilken täckning mobiloperatören erbjuder där du bor. Till sist måste du jämföra kostnaderna. Hur mycket pengar har du råd att lägga på ett mobilabonnemang varje månad? Var så ärlig som möjligt i din bedömning.

Ringer, surfar eller messar du?

Ett första steg mot att få kontroll på sina mobilkostnader är att analysera sina mobilvanor. Rapporter visar att vi ringer allt mindre med våra mobiltelefoner. Antalet samtal minskar för varje år. Istället använder vi telefonen för att messa och titta på strömmad media. Det är inte så konstigt, dagens mobiltelefoner är i praktiken en dator i fickformat.

De flesta mobiloperatörer erbjuder obegränsade samtal i sina abonnemang. Men behöver du verkligen det om du mest tittar på Netflix och Youtube? Då kanske mängden surfmängd har en större betydelse?

Om man jämför mobilabonnemang upptäcker man ganska snabbt att de billigaste abonnemangen innehåller 3 GB – 4 GB data. Det är ganska mycket surfmängd om man mest kollar mejlen och läser tidningen online. Men om man vill göra mer krävs det också en större mängd data.

Du kan analysera ditt användarmönster och identifiera vilken typ av mobilanvändare du är genom att kika på din senaste mobilräkning. Mobilräkningen specificerar oftast hur många samtal du ringt och hur många SMS och MMS som du har skickat under en månad. Vissa operatörer specificerar även mängden förbrukad data.

Jämför abonnemang

Tänk på mobiltäckningen när du jämför mobilabonnemang

Data är dock inte allt. Du måste även tänka på mobiltäckningen. Om du bor på en plats med dålig mobiltäckning spelar det ingen roll hur mycket data du har. Om du har dålig täckning kommer din favoritfilm av hacka och buffra hela kvällen.

Du kan komma runt det problemet genom att använda wifi-anslutningen i ditt hemmanätverk. Men mobiltäckningen är avgörande om du inte har tillgång till wifi. Välj den mobiloperatör som erbjuder bäst mobiltäckning där du bor. Att jämföra mobilabonnemang innebär oftast att du måste kontrollera operatörernas täckningskartor manuellt. Vi har samlat täckningskartor under respektive mobiloperatör för att du enkelt ska kunna se hur bra täckningen är där du bor.

Tänk även på att mobiltäckningen kan variera beroende på om du befinner dig inomhus eller utomhus. Du får oftast bättre täckning om du är utomhus. Om du upplever att du har dålig mobiltäckning där du bor kan det vara värt att investera i en signalförstärkare. De förstärker mobilsignalen men kan inte garantera en högre hastighet.

Kostar det så smakar det – eller?

Jämför priset när du hittat ett abonnemang som passar dina surf- och samtalsvanor och som ger dig en bra täckning. Om du behöver en ökad mängd data måste du förbereda dig på att din mobilräkning kommer att bli dyrare än om du behöver mindre data. Om du endast behöver extra data i perioder behöver du inte köpa ett dyrt abonnemang. De flesta operatörer erbjuder sina kunder att köpa extra data för en mindre tilläggskostnad.

Även om teleoperatörerna har höga vinstmarginaler på sina datatjänster är det troligt att priset för surfmängd kommer att sänkas i takt med att tekniken utvecklas. Just nu byggs 5G, nästa generations telenät. Det är dock inte känt när tekniken kommer att lanseras i Sverige.

Idag finns det många så kallade lågprisoperatörer som erbjuder rejält med data till ett, relativt, lågt pris. Hallon, Halebop och Vimla är exempel på teleoperatörer som erbjuder bra tjänster till låga priser.

Vanliga frågor