Obegränsat mobilt bredband

Är du en storkonsument av mobildata så kan det vara en bra idé att kika på ett mobilt bredband med obegränsad surf. Då behöver du inte hålla koll på hur mycket du gör av med utan kan lugnt spela vidare och titta på hur mycket film och serier du vill.

Visa mer
Obegränsat mobilt bredband

Filtrera

Mobilnät

mobila bredband

Senast kontrollerat idag 22 april, 2024

chilimobil

Chili mobilt bredband Fri surf
(Upp till 10 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
0 mån Bindningstid
349 kr / mån Till operatör
chilimobil

Chili mobilt bredband Fri surf
(Upp till 100 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
0 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 2 mån 449 kr / mån Till operatör
Comviq abonnemang

Comviq mobilt bredband Student

Obegr. GB Surf
24 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 24 mån 399 kr / mån Till operatör
Comviq abonnemang

Comviq mobilt bredband Senior

Obegr. GB Surf
24 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 24 mån 399 kr / mån Till operatör
Tele2 abonnemang

Tele2 mobilt bredband Obegränsad

Obegr. GB Surf
0 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 12 mån 549 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
chilimobil

Chili mobilt bredband Fri surf

Obegr. GB Surf
0 mån Bindningstid
349 kr / mån Efter 2 mån 499 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Telenor abonnemang

Telenor mobilt bredband Obegränsat

Obegr. GB Surf
24 mån Bindningstid
349 kr / mån Ord. pris 499 kr / mån Till operatör
Comviq abonnemang

Comviq mobilt bredband Obegränsat

Obegr. GB Surf
24 mån Bindningstid
399 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Tre abonnemang

Tre mobilt bredband Obegränsat 150

Obegr. GB Surf
0 mån Bindningstid
399 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Tre abonnemang

Tre mobilt bredband Obegränsat 1000

Obegr. GB Surf
0 mån Bindningstid
499 kr / mån Till operatör

Hur fungerar obegränsat mobilt bredband?

Ett mobilt bredband med fri eller obegränsad surf fungerar ungefär som ett vanligt mobilabonnemang. Då får ett simkort som du sätter i en router. Sen kan du ansluta hemmets alla enheter via wifi och surfa på mobilnätet i den hastighet som 4G-nätet tillåter. Du kan givetvis sätta sim-kortet direkt i din surfplatta också om du vill, men om ni är flera som ska dela på internetanslutningen så rekommenderar vi absolut att du använder en router. 

Mobilt bredband fri surf

Vad kostar mobilt bredband med fri surf

Hur mycket du får betala per månad för ett abonnemang med obegränsad surf varierar så klart lite från operatör till operatör, men räkna med att det kostar 400-500 kronor. 

Det finns ofta tidsbegränsade kampanjer som gör att du kan få rabatt på månadskostnaden under exempelvis tre månader. Utnyttja gärna dessa kampanjer, men tänk på att titta på hela årskostnaden när du jämför abonnemang från olika operatörer. 

Det kan tyckas lite dyrt med ett obegränsat bredband ibland, men faktum är att det kan bli ännu dyrare att ha ett lite mindre abonnemang och tvingas köpa till extra surf varje månad.

Tänk på att alltid använda autogiro för att undvika retfulla faktureringsavgifter. På ett helt år blir det faktiskt en hel del pengar som du istället kan använda till något annat.

Hur jämför jag obegränsat mobilt bredband?

En nyckel till att göra kloka val är att alltid jämföra de olika alternativ som marknaden erbjuder. Du ska aldrig välja ”första bästa” utan ta dig tid att göra en ordentlig jämförelse innan du väljer vilken operatör du ska välja för ditt mobila bredband med fri surf.

Det allra första du måste kolla är så att du har tillräckligt bra mobiltäckning där du bor. Annars spelar det ingen roll hur mycket surf du har, för du kommer inte att kunna använda den ändå. Surfa runt på operatörernas hemsidor och ta en titt på täckningskartorna så får du en bra överblick. De flesta kan välja fritt bland operatörerna, men bor du väldigt långt ut på landsbygden eller väldigt långt norrut i Sverige så kan det hända att vissa operatörer inte kan erbjuda den 4G-täckning som krävs för ditt mobila bredband.

När du vet vilka operatörer du kan välja mellan så kan du börja jämföra priser. Det kan skilja en del, så det lönar sig att titta på flera olika abonnemang. Du kan gärna utnyttja kampanjer, men var uppmärksam på att rabatterade priser oftast bara gäller i några få månader. 

Tänk på att de så kallade lågprisoperatörerna ofta har skalat bort sin kundtjänst via telefon. Supportärenden är istället hänvisade till e-post eller chatt. Om du tror att du kommer att ha behov av att ringa till en teknisk support (exempelvis om du har begränsad IT-vana) så kan det vara värt att välja en operatör som erbjuder support via telefon. 

Vem behöver obegränsad surf?

Den stora fördelen med att välja ett abonnemang med fri surf är att du aldrig behöver fundera över hur mycket surf du gör av med. Du kan titta på Netflix i full upplösning, samtidigt som någon annan i hushållet lyssnar på Spotify och en tredje spelar onlinespel.

För att utvärdera om du behöver ett mobilt bredband med fri surf så behöver du titta lite närmare på dina (och din familjs) surfvanor. Tittar ni mycket på film och serier i hög upplösning så är risken stor att ni gör av med ganska mycket surf. Om ni mest surfar på nätet och kollar på lite youtube-klipp så klarar ni er sannolikt med ett mobilt bredband som har lite mindre surf.

Det är nämligen en riktigt ”surfslukare” att titta på streamad video i allra högsta kvaliteten. Det kan dra upp till 7 GB per timme – och då kan det vara väldigt skönt att ha ett abonnemang med obegränsad surf. 

Om du inte bryr dig så mycket om vad det kostar så kan du skaffa ett abonnemang med obegränsad surf bara för att det är smidigt och för att vara säker på att surfen aldrig tar slut.

Mobilt bredband med fri surf eller fast bredband?

Den stora fördelen med ett fast bredband är hastigheten. En fiberanslutning kan ofta ge dig en uppkoppling på 100 Mbit/s och ibland ännu snabbare. Men för de allra flesta användare så räcker hastigheten som du kan få via ett mobilt bredband alldeles utmärkt. Att spela onlinespel och att titta på film och serier fungerar alldeles utmärkt. En fördel med mobilt bredband som många uppskattar är möjligheten att kunna ta med sig “sitt internet” till exempelvis sommarstugan.

När 5G-tekniken slår igenom på den mobila bredbandsmarknaden så kommer ett mobilt bredband med obegränsad surf att bli ett ännu mer konkurrenskraftigt alternativ till en fast bredbandsuppkoppling. Då kommer du att kunna surfa i betydligt högre hastigheter än vad som idag är möjligt i 4G-nätet.

Fördelar med mobilt bredband med fri surf

  • Surfen tar inte slut
  • Smidigt att ta med sig till sommarbostaden
  • Oftast ingen bindningstid
  • Enkelt att komma igång utan krångliga installationer

Sammanfattning

Idag kan du få ett mobilt bredband med obegränsad surf för bara någon hundralapp extra, jämfört med ett abonnemang som har en fast surfmängd. Många tycker att detta är smidigt för att man slipper hålla koll på hur mycket surf man har kvar.

Älskar du att titta på serier och vill kunna göra det med högsta bildkvaliteten så är förmodligen ett mobilt bredband med fri surf ett klokt val för dig.

En stor fördel med ett mobilt bredband med fri surf är att det inte är knutet till din bostad, utan du kan ta med dig det precis dit du vill.

Precis som när det gäller alla övriga abonnemangstjänster så är det viktigt att du jämför olika leverantörer. 

Vanliga frågor om mobila bredband med fri surf