Mobilabonnemang Barn

Hitta mobilabonnemang till barn.

Mer information
Mobilabonnemang barn

Mobilabonnemang till barn

Idag får barn en egen mobil allt tidigare. Men vilket abonnemang ska man välja till sitt barn?

Klassiska kontantkort har tidigare varit vanligt att ge sina barn. Men när surfmängd har blivit en allt viktigt punkt är ofta ett vanligt mobilabonnemang för barn bättre. Jämför abonnemang för barn med vårt jämförelseverktyg.

› Läs mer

Hittade 18 mobilabonnemang:


Fello abonnemang

Fello 3 GB Senior/Ungdom

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47.50 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info
Hallon abonnemang

Hallon 8 GB Barn/Ungdom

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
49 kr / mån Efter 6 mån 99 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 6 GB Student/Ungdom

6 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
50 kr / mån Efter 6 mån 100 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 10 GB Senior/Ungdom

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
72.50 kr / mån Efter 2 mån 145 kr / mån Mer info
Hallon abonnemang

Hallon 16 GB Barn/Ungdom

16 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
74 kr / mån Efter 6 mån 149 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 10 GB Student/Ungdom

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
75 kr / mån Efter 6 mån 150 kr / mån Mer info
Fibio mobilabonnemang

Fibio Barn 10 GB

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
75 kr / mån Efter 5 mån 149 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 18 GB Senior/Ungdom

18 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
97.50 kr / mån Efter 2 mån 195 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 25 GB Student/Ungdom

25 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
100 kr / mån Efter 6 mån 200 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 32 GB Senior/Ungdom

32 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
122.50 kr / mån Efter 2 mån 245 kr / mån Mer info

Mobilabonnemang för barn

Idag anses det naturligt att barn ska ha egna mobiltelefoner. Därför har allt fler mobiloperatörer skapat abonnemang för barn. Med ett barnabonnemang behöver du som vårdnadshavare inte oroa dig för oväntade kostnader. Mobilabonnemang för barn innehåller dessutom ofta restriktioner som gör att barnet inte tecknar tjänster eller ringer utlandssamtal. En bra säkerhetsfunktion då barn inte är kända för att ha det bästa av konsekvenstänkande. Ett billigt mobilabonnemang för barn kostar oftast runt hundralappen per månad, men priset kan skilja något beroende på valet av operatör.

Barnabonnemang var otänkbart för 10 – 15 år sedan. Då ansåg man fortfarande att barn inte skulle äga en mobiltelefon. Som tur är har marknaden, och samhället, utvecklats. Idag har även små barn tillgång till en mobiltelefon. Det har i grunden att göra med att smarta mobiler blivit billigare att producera och därmed billigare att köpa.

Barnabonnemang måste tecknas av målsman

Även om barn har mobiltelefoner är det viktigt att komma ihåg att de fortfarande är barn. Barns förmåga till konsekvensanalys skiljer sig från vuxna. Därför har allt fler mobiloperatörer inlett en försäljning av så kallade abonnemang för barn. Man anser helt enkelt inte att barn ska ha de ordinarie abonnemangen. Barnabonnemang måste dock tecknas av målsman.

Ett barnabonnemang för mobil är egentligen ett vanligt abonnemang men med vissa restriktioner. Ett vanligt abonnemang kan brukas fritt med avseende på surf, samtal och SMS. Mobilabonnemang barn har oftast begränsad surf och innehåller olika spärrar som förhindrar användaren från att beställa olika betaltjänster. Det är också vanligt att abonnemang för barn är spärrade för samtal till utlandet.

Ett barnabonnemang har därför vissa likheter med ett kontantkort. Man kan aldrig ringa eller använda mobiltjänster för mer än den pott som man har laddat kortet med. Om du exempelvis köper ett abonnemang värt 99 kronor till ditt barn innebär det att abonnemanget inte kan kosta mer än 99 kronor. Därför har du som förälder full koll på ditt barns kostnader och du slipper oroa dig för oväntade kostnader eller otillåten användning.

Barnabonnemang

Hur skaffar jag ett barnabonnemang?

Många operatörer erbjuder barnabonnemang men alla gör det inte. De operatörer som kommit längst gällande barnabonnemang mobil är utan tvekan företaget Hallon. De har speciellt anpassade barnabonnemang.

Andra operatörer kan ha andra namn på ungefär samma tjänst. De kan kallas för familjeabonnemang eller ha namn med liknande betydelse. Genom att teckna ett familjeabonnemang får alla i familjen ett och samma ”storabonnemang” där hela familjens kostnader samlas. I dessa familjeabonnemang är det även möjligt att sätta kostnadstak för varje enskild abonnent. Dock är det oklart om dessa abonnemang har inskränkningar i användandet på samma sätt som abonnemang för barn har.

Vi rekommenderar att du läser villkoren noggrant innan du tecknar ett familjeabonnemang för att vara säker på att alla funktioner som du vill ska ingå faktiskt ingår. Fria samtal och SMS brukar som regler alltid ingå.

Abonnemanget kan oftast tecknas direkt på hemsidan och ingen ytterligare registrering behövs. Däremot är det viktigt att känna till att det alltid är vårdnadshavaren som ingår avtal när barnet är under 18 år.

Prisbilden för mobilabonnemang barn är ungefär densamma som ett ”ordinarie abonnemang”.

Vilka regler gäller för abonnemang för barn?

Ett barnabonnemang kan bara användas av barn upp till 18 år. Därefter hänvisas till de ordinarie abonnemangen.