Mobilabonnemang pensionär och senior

Är du över 65 år kan du teckna ett abonnemang för pensionärer. Många operatörer erbjuder även rabatt redan vid 55 år. Mobilabonnemangen är anpassade för målgruppen och har bättre priser än ett ordinarie abonnemang.

Visa mer
Mobilabonnemang pensionär senior

Surfmängd

› Visa endast fri surf
Fler filter

Samtal

Bindningstid

Mobilnät

Övriga abonnemang

› Familjeabonnemang

› 5G abonnemang

› Företagsabonnemang

› Kontantkort

mobilabonnemang

Senast kontrollerat idag 23 juli, 2024

Redo för 5G
Vimla abonnemang

Vimla 75 GB 55+

75 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
20 kr / mån Efter 4 mån 300 kr / mån Till operatör
300 kr / mån Just nu 20 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Vimla abonnemang

Vimla 8 GB 55+

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
20 kr / mån Efter 4 mån 130 kr / mån Till operatör
130 kr / mån Just nu 20 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Vimla abonnemang

Vimla 14 GB 55+

14 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
20 kr / mån Efter 4 mån 160 kr / mån Till operatör
160 kr / mån Just nu 20 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Vimla abonnemang

Vimla 25 GB 55+

25 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
20 kr / mån Efter 4 mån 220 kr / mån Till operatör
220 kr / mån Just nu 20 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Vimla abonnemang

Vimla 3 GB 55+

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
20 kr / mån Efter 4 mån 100 kr / mån Till operatör
100 kr / mån Just nu 20 kr / mån Till operatör
tellus mobil

Tellus Mobil 55+ 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
25 kr / mån Efter 1 mån 125 kr / mån Till operatör
125 kr / mån Just nu 25 kr / mån Till operatör
Fello abonnemang

Fello 3 GB Senior

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47,50 kr / mån Efter 5 mån 95 kr / mån Till operatör
95 kr / mån Just nu 47,50 kr / mån Till operatör
Dubbel surf
Hallon mobil

Hallon 4 GB Senior

4 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
49 kr / mån Efter 4 mån 99 kr / mån Till operatör
99 kr / mån Just nu 49 kr / mån Till operatör
Dubbel surf
Hallon mobil

Hallon 10 GB Senior

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
69 kr / mån Efter 4 mån 129 kr / mån Till operatör
129 kr / mån Just nu 69 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Fello abonnemang

Fello 14 GB Senior

14 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
77,50 kr / mån Efter 5 mån 155 kr / mån Till operatör
155 kr / mån Just nu 77,50 kr / mån Till operatör

Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer

Livet som pensionär kan vara rikt med avseende på tid. Men pensionärslivet behöver inte innebära att man lever i lyx och överflöd rent ekonomiskt. Svenska pensionärer kan brottas med en dålig ekonomi och många tvingas vända och vrida på varje krona. Därför har flera mobiloperatörer tagit fram mobilabonnemang för pensionärer. Det är helt enkelt mobilabonnemang som erbjuds till en lägre kostnad.

Livet som pensionär är härligt. Efter ett helt arbetsliv är det nu dags att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och vila ut. Men även om pensionärslivet kan vara härligt innebär det ofta en stor ekonomisk omställning. Det är inte ovanligt att pensionen bara uppgår till 60 % – 70 % av den inkomst som du hade när du arbetade. Därför måste många pensionärer leta efter röda prislappar för att få vardagsekonomin att gå ihop.

Detta har mobiloperatörerna uppmärksammat och flera erbjuder särskilda abonnemang för pensionärer eller seniorer. Abonnemangen skiljer sig inte nämnvärt från de ordinarie mobilabonnemangen. Som senior får du oftast tillgång till alla fördelar som det ordinarie abonnemanget erbjuder, men till ett lägre pris. Vissa operatörer erbjuder rabatterade priser redan när kunden fyllt 55 år, då kallas det ofta seniorabonnemang.

Att hitta bästa mobilabonnemang för pensionär är enkelt. Det enda du behöver göra är att använda vår jämförelsetjänst och börja din sökning. Flera mobiloperatörer har mobilabonnemang för pensionär och heter då oftast pensionärsabonnemang. Annars brukar det heta seniorabonnemang eller bara abonnemang 55+. Exempel på mobiloperatörer som erbjuder abonnemang för pensionärer är: Hallon, Comviq och Vimla.

Bästa mobilabonnemang pensionär

Vilket mobilabonnemang som är bäst för pensionär skiljer sig såklart beroende på vad man söker. Operatörerna erbjuder i stort sett samma tjänst. Därför är pris den viktigaste faktorn att titta efter. Men även surfmängd och täckning är viktigt att kontrollera innan man tecknar sitt nya abonnemang för pensionär. Bästa mobilabonnemang sett till pris just nu är:

Hittade 34 mobilabonnemang:


Redo för 5G
Vimla abonnemang

Vimla 3 GB 55+

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
20 kr / mån Efter 4 mån 100 kr / mån Till operatör

Pensionärsabonnemang med fri surf

Använder man mycket mobildata är ett abonnemang med fri surf att föredra. Det finns ett fåtal operatörer som erbjuder fri surf anpassade för pensionärer. Bästa abonnemanget med fri surf för pensionärer och seniorer just nu är:

Hittade 7 mobilabonnemang:


chilimobil

Chilimobil Senior Fri surf
(Upp till 1 Mbit/s)

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
129 kr / mån Till operatör

Pensionär, senior eller 55+?

Alla användare kan inte ta del av de lägre priserna. Mobilabonnemang för pensionärer är särskilt riktade till pensionärer eller seniorer. Det betyder att du måste befinna dig i åldersspannet 55 år till 65+ år för att kunna ta del av abonnemangen. Det är emellertid inte tvingat för pensioner som har åldern inne att teckna dessa mobilabonnemang. Det är fullt möjligt att teckna ett ordinarie abonnemang också. Men varför skulle man göra det?

Det är dock inte säkert att seniorabonnemangen aktiveras automatiskt. Därför rekommenderar vi att alltid kontakta operatörens kundtjänst om du vill beställa abonnemang för pensionärer. Vissa operatörer tillåter dock att du kan beställa de billigare abonnemangen direkt på sajten utan att någon särskild aktivering behöver göras.

Seniorabonnemang

Så använder du abonnemang för pensionärer

Senior-abonnemang kan användas på samma sätt som vanliga abonnemang. Ibland skiljer sig mängden data och EU-dedikerad surf från nivåerna i det ordinarie abonnemanget. Det beror förmodligen på att teleoperatörerna inte anser att seniorer förbrukar så mycket data och EU-surf. Det kan tyckas konstigt då allt fler pensionärer gör utlandsresor. Dagens pensionärer lever ett annat liv än tidigare generationer. Man är både friskare och friare. Dagens generation anser helt enkelt att de har möjlighet att resa när de slutat arbeta.

Är det någon skillnad på seniorabonnemang och ordinarie abonnemang?

Det är oftast ingen större skillnad på de olika abonnemangen som erbjuds till pensionärer och seniorer. Som brukare av dessa abonnemang är du alltid garanterad vissa grundläggande funktioner som samtal, SMS och MMS. Det är däremot inte säkert att samtal och textmeddelanden är gratis. Vissa operatörer kräver att du ska betala öppningsavgifter, trafikavgifter och minutavgifter, utöver månadskostnaden. Men det är ganska ovanligt. Oftast ingår det mesta i månadskostnaden.

Skillnaderna mellan billiga mobilabonnemang för pensionär och de ordinarie abonnemangen består oftast i mängden data. Senior-abonnemang kan innehålla något lägre surf och EU-dedikerad surf. Om man behöver mer surf kan man för det mesta köpa extra surf för en mindre tilläggskostnad.

Vanliga frågor