Mobilabonnemang för pensionär

Är du över 65 år kan du teckna ett abonnemang för pensionärer. Många operatörer erbjuder rabatt redan vid 55+. Mobilabonnemangen är anpassade för målgruppen och har bättre priser än ett ordinarie abonnemang.

Visa mer
Mobilabonnemang pensionär senior

Surfmängd

› Visa endast fri surf
Fler filter

Samtal

Bindningstid

Mobilnät

Övriga abonnemang

› Familjeabonnemang

› 5G abonnemang

› Företagsabonnemang

› Kontantkort

mobilabonnemang
Viaplay ingår
chilimobil

Chilimobil Senior Fri surf

Obegr. GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
279 kr / mån Efter 3 mån 329 kr / mån Mer info
Viaplay ingår
chilimobil

Chilimobil Senior 100 GB

100 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
239 kr / mån Efter 3 mån 259 kr / mån Mer info
Viaplay ingår
chilimobil

Chilimobil Senior 6 GB

6 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
109 kr / mån Efter 3 mån 129 kr / mån Mer info
Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Bas+ 65+ 10 GB

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
48.50 kr / mån Ord. pris 139 kr / mån Mer info
Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Max 65+ 100 GB

100 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
104.50 kr / mån Ord. pris 299 kr / mån Mer info
Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Större 65+ 40 GB

40 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
83.50 kr / mån Ord. pris 239 kr / mån Mer info
Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Stor 65+ 25 GB

25 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
69.50 kr / mån Ord. pris 199 kr / mån Mer info
Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Medium 65+ 15 GB

15 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
59 kr / mån Ord. pris 169 kr / mån Mer info
Din ålder i rabatt
Karma mobil

Karma Mobil Bas 65+ 5 GB

5 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
34.50 kr / mån Ord. pris 99 kr / mån Mer info

Tellus Mobil 55+ 100 GB

100 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
147 kr / mån Efter 1 mån 295 kr / mån Mer info

Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer

Livet som pensionär kan vara rikt med avseende på tid. Men pensionärslivet behöver inte innebära att man lever i lyx och överflöd rent ekonomiskt. Svenska pensionärer kan brottas med en dålig ekonomi och många tvingas vända och vrida på varje krona. Därför har flera mobiloperatörer tagit fram abonnemang för pensionärer. Det är helt enkelt vanliga mobilabonnemang som erbjuds till en lägre kostnad.

Livet som pensionär är härligt. Efter ett helt arbetsliv är det nu dags att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och vila ut. Men även om pensionärslivet kan vara härligt innebär det ofta en stor ekonomisk omställning. Det är inte ovanligt att pensionen bara uppgår till 60 % – 70 % av den inkomst som du hade när du arbetade. Därför måste många pensionärer leta efter röda prislappar för att få vardagsekonomin att gå ihop.

Detta har mobiloperatörerna uppmärksammat och flera företag erbjuder särskilda abonnemang för pensionärer eller senior abonnemang. Abonnemangen skiljer sig inte nämnvärt från de ordinarie mobilabonnemangen. Som senior får du oftast tillgång till alla fördelar som det ordinarie abonnemanget erbjuder, men till ett lägre pris. Vissa operatörer erbjuder rabatterade priser redan när kunden fyllt 50 år eller är 55+.

Att hitta bästa mobilabonnemang för pensionär är enkelt. Det enda du behöver göra är att använda vår jämförelsetjänst och börja din sökning. Flera mobiloperatörer har mobilabonnemang för pensionär och heter oftast pensionärsabonnemang. Annars brukar de heta seniorabonnemang eller bara abonnemang 55+. Exempel på mobiloperatörer som erbjuder abonnemang för pensionärer är: Hallon, Comviq och Tele2.

Pensionär, senior eller 55+?

Alla användare kan inte ta del av de lägre priserna. Abonnemang för pensionärer är särskilt riktade till pensionärer eller seniorer. Det betyder att du måste befinna dig i ålderspannet 50 till 65+ år för att kvalificera dig. Det är emellertid inte tvingat för pensioner som har åldern inne att teckna dessa mobilabonnemang. Det är fullt möjligt att teckna de ordinarie abonnemangen med de ordinarie priserna. Men varför skulle man göra det?

Det är dock inte säkert att seniorabonnemangen aktiveras automatiskt. Därför rekommenderar vi att alltid kontakta operatörens kundtjänst om du vill beställa abonnemang för pensionärer. Vissa operatörer tillåter dock att du kan beställa de billigare abonnemangen direkt på sajten utan att någon särskild aktivering behöver göras.

Seniorabonnemang

Så använder du abonnemang för pensionärer

Senior-abonnemang kan användas på samma sätt som vanliga abonnemang. Ibland skiljer sig mängden data och EU-dedikerad surf från nivåerna i det ordinarie abonnemanget. Det beror förmodligen på att teleoperatörerna inte anser att seniorer förbrukar så mycket data och EU-surf. Det kan tyckas konstigt då allt fler pensionärer gör utlandsresor. Dagens pensionärer lever ett annat liv än tidigare generationer. Man är både friskare och friare. Dagens generation anser helt enkelt att de har möjlighet att resa när de slutat arbeta.

Är det någon skillnad på seniorabonnemang och ordinarie abonnemang?

Det är oftast ingen större skillnad på de olika abonnemangen som erbjuds till pensionärer och seniorer. Som brukare av dessa abonnemang är du alltid garanterad vissa grundläggande funktioner som samtal, SMS och MMS. Det är däremot inte säkert att samtal och textmeddelanden är gratis. Vissa operatörer kräver att du ska betala öppningsavgifter, trafikavgifter och minutavgifter, utöver månadskostnaden. Men det är ganska ovanligt. Oftast ingår det mesta i månadskostnaden.

Skillnaderna mellan billiga mobilabonnemang för pensionär och de ordinarie abonnemangen består oftast i mängden data. Senior-abonnemang kan innehålla något lägre surf och EU-dedikerad surf. Om man behöver mer surf kan man för det mesta köpa extra surf för en mindre tilläggskostnad.