Mobilabonnemang för pensionär

Hitta billigaste mobilabonnemang för pensionär.

Mer information
Mobilabonnemang pensionär senior

Mobilabonnemang med pensionärsrabatt

Är du över 65 år kan du teckna ett abonnemang för pensionärer. Många operatörer erbjuder rabatt redan vid 55+.

Mobilabonnemangen är anpassade för målgruppen och har bättre priser än ett ordinarie abonnemang.

› Läs mer

Hittade 30 mobilabonnemang:


Hallon abonnemang

Hallon 3 GB Senior

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
44 kr / mån Efter 3 mån 89 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 3 GB Senior/Ungdom

3 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
47.50 kr / mån Efter 2 mån 95 kr / mån Mer info
Fibio mobilabonnemang

Fibio Senior 6 GB

6 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
49 kr / mån Efter 5 mån 99 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 6 GB 55+

6 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
50 kr / mån Efter 4 mån 100 kr / mån Mer info
Hallon abonnemang

Hallon 8 GB Senior

8 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
59 kr / mån Efter 3 mån 119 kr / mån Mer info
Fello abonnemang

Fello 10 GB Senior/Ungdom

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
72.50 kr / mån Efter 2 mån 145 kr / mån Mer info
Vimla abonnemang

Vimla 10 GB 55+

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
75 kr / mån Efter 4 mån 150 kr / mån Mer info
Fibio mobilabonnemang

Fibio Senior 10 GB

10 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
75 kr / mån Efter 5 mån 149 kr / mån Mer info
Hallon abonnemang

Hallon 16 GB Senior

16 GB Surf
Fria Samtal
0 mån Bindningstid
84 kr / mån Efter 3 mån 169 kr / mån Mer info
Comviq abonnemang

Comviq Mini Senior 5 GB

5 GB Surf
200 min Samtal
0 mån Bindningstid
95 kr / mån Mer info

Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer

Livet som pensionär kan vara rikt med avseende på tid. Men pensionärslivet behöver inte innebära att man lever i lyx och överflöd rent ekonomiskt. Svenska pensionärer kan brottas med en dålig ekonomi och många tvingas vända och vrida på varje krona. Därför har flera mobiloperatörer tagit fram abonnemang för pensionärer. Det är helt enkelt vanliga mobilabonnemang som erbjuds till en lägre kostnad.

Livet som pensionär är härligt. Efter ett helt arbetsliv är det nu dags att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och vila ut. Men även om pensionärslivet kan vara härligt innebär det ofta en stor ekonomisk omställning. Det är inte ovanligt att pensionen bara uppgår till 60 % – 70 % av den inkomst som du hade när du arbetade. Därför måste många pensionärer leta efter röda prislappar för att få vardagsekonomin att gå ihop.

Detta har mobiloperatörerna uppmärksammat och flera företag erbjuder särskilda abonnemang för pensionärer eller senior abonnemang. Abonnemangen skiljer sig inte nämnvärt från de ordinarie mobilabonnemangen. Som senior får du oftast tillgång till alla fördelar som det ordinarie abonnemanget erbjuder, men till ett lägre pris. Vissa operatörer erbjuder rabatterade priser redan när kunden fyllt 50 år eller är 55+.

Att hitta bästa mobilabonnemang för pensionär är enkelt. Det enda du behöver göra är att använda vår jämförelsetjänst och börja din sökning. Flera mobiloperatörer har mobilabonnemang för pensionär och heter oftast pensionärsabonnemang. Annars brukar de heta seniorabonnemang eller bara abonnemang 55+. Exempel på mobiloperatörer som erbjuder abonnemang för pensionärer är: Hallon, Comviq och Tele2.

Pensionär, senior eller 55+?

Alla användare kan inte ta del av de lägre priserna. Abonnemang för pensionärer är särskilt riktade till pensionärer eller seniorer. Det betyder att du måste befinna dig i ålderspannet 50 till 65+ år för att kvalificera dig. Det är emellertid inte tvingat för pensioner som har åldern inne att teckna dessa mobilabonnemang. Det är fullt möjligt att teckna de ordinarie abonnemangen med de ordinarie priserna. Men varför skulle man göra det?

Det är dock inte säkert att seniorabonnemangen aktiveras automatiskt. Därför rekommenderar vi att alltid kontakta operatörens kundtjänst om du vill beställa abonnemang för pensionärer. Vissa operatörer tillåter dock att du kan beställa de billigare abonnemangen direkt på sajten utan att någon särskild aktivering behöver göras.

Seniorabonnemang

Så använder du abonnemang för pensionärer

Senior-abonnemang kan användas på samma sätt som vanliga abonnemang. Ibland skiljer sig mängden data och EU-dedikerad surf från nivåerna i det ordinarie abonnemanget. Det beror förmodligen på att teleoperatörerna inte anser att seniorer förbrukar så mycket data och EU-surf. Det kan tyckas konstigt då allt fler pensionärer gör utlandsresor. Dagens pensionärer lever ett annat liv än tidigare generationer. Man är både friskare och friare. Dagens generation anser helt enkelt att de har möjlighet att resa när de slutat arbeta.

Är det någon skillnad på seniorabonnemang och ordinarie abonnemang?

Det är oftast ingen större skillnad på de olika abonnemangen som erbjuds till pensionärer och seniorer. Som brukare av dessa abonnemang är du alltid garanterad vissa grundläggande funktioner som samtal, SMS och MMS. Det är däremot inte säkert att samtal och textmeddelanden är gratis. Vissa operatörer kräver att du ska betala öppningsavgifter, trafikavgifter och minutavgifter, utöver månadskostnaden. Men det är ganska ovanligt. Oftast ingår det mesta i månadskostnaden.

Skillnaderna mellan billiga mobilabonnemang för pensionär och de ordinarie abonnemangen består oftast i mängden data. Senior-abonnemang kan innehålla något lägre surf och EU-dedikerad surf. Om man behöver mer surf kan man för det mesta köpa extra surf för en mindre tilläggskostnad.