iPhone med abonnemang

Iphone har länge varit en storsäljare och det finns många iPhone-modeller att välja bland idag. Allt från lite billigare modeller som iPhone SE upp till mer avancerade modeller som iPhone 15 Pro.

Att köpa en iPhone med abonnemang brukar löna sig i längden, även om det är viktigt att jämföra olika operatörers priser. Genom att köpa en iPhone med abonnemang slipper du en hög engångskostnad och betalar istället månadsvis.

iPhone med abonnemang

iPhone-modeller

Det är mobiloperatörerna som sätter priset på abonnemangen. Samma iPhone kan därför säljas för olika abonnemangspriser hos olika operatörer. Här nedan listar vi aktuella iPhone-modeller. Allt från äldre modeller till nyaste iPhonen. Vilken iPhone man ska välja är upp till dig. Vill du ha den senaste eller en lite äldre iPhone med abonnemang till bättre månadskostnad?

iPhone 15 abonnemang

iPhone 15

iPhone 15 går nu att förköpa med eller utan abonnemang.

Köp iPhone 15
iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro går nu att förköpa med eller utan abonnemang.

Köp iPhone 15 Pro
iPhone 14 med eller utan abonnemang

iPhone 14

iPhone 14 med abonnemang

Köp iPhone 14
iPhone 14 Pro med eller utan abonnemang

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro med abonnemang

Köp iPhone 14
iPhone 13 128 GB

iPhone 13

iPhone 13 med abonnemang

Köp iPhone 13
iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro med abonnemang

Köp iPhone 13
iPhone 13 Pro max

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max med abonnemang

Köp iPhone 13
iPhone 13 mini

iPhone 13 Mini

iPhone 13 Mini med abonnemang

Köp iPhone 13
iPhone 12 med abonnemang

iPhone 12

iPhone 12 med abonnemang

Köp iPhone 12
iPhone 12 Pro med abonnemang

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro med abonnemang

Köp iPhone 12
iPhone Pro Max

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max med abonnemang

Köp iPhone 12
iPhone Mini

iPhone 12 Mini

iPhone 12 Mini med abonnemang

Köp iPhone 12
iPhone 11 med abonnemang

iPhone 11

iPhone 11 med abonnemang

Köp iPhone 11
iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro med abonnemang

Köp iPhone 11

Funderar du på att köpa en iPhone med abonnemang?

Apple och iPhone är ständigt på allas läppar. Det är inte särskilt svårt att förstå varför då Apple har släppt flera uppskattade teknikprodukter under många år. iPhone har blivit varumärkets mest uppskattade produkt. Telefonen har på många sätt flyttat fram gränserna för vad som anses vara tekniskt möjligt för en mobil att prestera. Dock kan det vara dyrt att köpa en iPhone utan abonnemang, men Apple har nyligen släppt flera så kallade ”budgetmobiler”. Telefonerna kostar fortfarande en rejäl slant, men de är billigare än företagets flaggskepp. De billigare telefonerna innehåller dessutom många av de efterfrågade basfunktionerna som de flesta användare efterfrågar.

Tänk på att alltid gå igenom din privatekonomi innan du bestämmer dig för vilken iPhone du ska köpa. Ett mobilabonnemang sträcker sig oftast över flera år. Det är viktigt att du kan betala för ditt abonnemang under hela bindningstiden som ofta är på 24 eller 36 månader. Mobiloperatörerna har blivit bättre på att upplysa sina kunder om totalkostnaden för en mobil med abonnemang på senare år.

Billig iPhone med abonnemang

Byta till iPhone

Det är inte ovanligt att man går i mobilbytartankar då och då. Oftast brukar dessa tankar infinna sig lagom till mobiltillverkarnas nyhetsfönster. Ett par gånger om året väljer tillverkarna att släppa nya telefoner. Apple brukar presentera en ny iPhone varje år, vanligtvis i september under ett specialevent. Kort därefter brukar nya iPhone-modeller komma ut till försäljning.

iPhone har haft en ohotad förstaplats på mobilmarknaden under många år. Det kan delvis förklaras med att Apple alltid har haft ny teknik i alla sina produkter. Men det kan också förklaras med att Apple har byggt upp ett eget community med trogna kunder, och fans, som i praktiken köper alla produkter som företaget lanserar – varje år.

Apple har dock fått en stark utmanare i form av Samsung som på nytt tagit upp kampen om den bästa mobiltillverkaren.

Billig iPhone med abonnemang

Apple har även släppt billigare iPhones på senare tid. Men telefonerna är kanske inte budget i traditionell mening, men de är budget för att vara Apple. Den nya iPhone SE kostar ungefär 6 000 kronor utan abonnemang. Det är en rejäl prissänkning jämfört med företagets flaggskeppsmodeller som iPhone 14 och iPhone 14 Pro. Den nya telefonen presterar inte sämre än de dyrare modellerna. Faktum är att telefonen innehåller flera av de grundläggande funktionerna som de flesta användare efterfrågar idag.

Att köpa en billig iPhone med abonnemang kan vara en bra affär. Ska du köpa en billigare iPhone bör du kolla upp följande modeller:

  • iPhone SE
  • iPhone 13
  • iPhone 12

iPhone med studentrabatt

Mobiloperatörerna har blivit bättre på att upplysa sina kunder om mobiltelefonens slutpris på senare år. Förr ville operatörerna bara sälja så många abonnemang som möjligt. Det resulterade ofta i att kunder tecknade dyra mobilabonnemang som de inte hade råd att betala. Många unga och studenter hamnade hos Kronofogden helt i onödan.

Nu för tiden brukar de flesta operatörer avråda exempelvis unga och studenter från att köpa de dyraste mobilerna. Om du ändå känner att du vill ha en iPhone har många mobiloperatörer specialerbjudanden för just iPhone till studenter. Speciellt hos någon av Sveriges lågprisoperatörer. Lågprisoperatörerna erbjuder oftast samma telefoner som de stora operatörerna men till en lägre abonnemangskostnad.

Operatörer som Comviq och Hallon är kända för att erbjuda bra deals på abonnemang med studentrabatt. Oftast innehåller mobilabonnemang från dessa operatörer mer surf än vad andra operatörer erbjuder. Den extra surfen erbjuds som en konkurrensfördel för att locka kunder från de stora operatörerna. Jämför mobiloperatörer för att hitta den operatör som passar dig bäst.

Det är dock värt att komma ihåg att en iPhone oftast får en lägre totalkostnad om den köps tillsammans med ett abonnemang. Abonnemanget fungerar som en avbetalning på din nya telefon. Varje månad betalar du en summa till din mobiloperatör, i gengäld får du använda mobilen och mobiloperatörens tjänster. Fundera därför en extra gång på om du verkligen vill köpa iPhone med abonnemang eller utan.

iPhone med studentrabatt

Apples historia

Allt började med att Apple bestämde sig för att utmana jätten Microsoft. Microsoft hade utvecklat operativsystem till datorer under en längre tid. Men när Apple lanserade sina första Mac-datorer flyttades gränsen fram för vad som ansågs vara tekniskt möjligt. Apple har sedan vidareutvecklat sitt operativsystem och sina datorer och även lanserat operativsystemet i sina mobiltelefoner och andra smarta produkter.

Det egenutvecklade operativsystemet är en stor bidragande faktor till varför Apple har kunnat leverera flera populära produkter under så lång tid. Operativsystemet kan snabbt anpassas för att möta en ny efterfrågan. iPhone-serien är ett lysande exempel på det. Flera iPhone-modeller har haft funktioner som andra tillverkare bara har kunnat drömma om. iPhone har på flera sätt satt en ny industristandard för mobiltelefoner.

iPhone ändrade branschen

Det kan vara svårt att tänka sig idag. Men innan iPhone presenterades fanns det knappt några smartphones på marknaden. När Apple 2007 presenterade iPhone var det något revolutionerande. Man kombinerade en telefon, handdator och iPod i en produkt som fick heta iPhone. Resten är historia.