Ownit bredband och TV

Ownit erbjuder en lång rad bredbands- och tv-tjänster. I denna artikel berättar vi bland annat hur tjänsterna är utformade och hur de står sig mot konkurrenternas tv- och bredbandstjänster.

Ownit bredband och tv

Abonnemang Bredband och TV

50% rabatt i 3 mån
Ownit

Ownit Bredband 100

100 Mbit/s Nedladdning
100 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
319 kr / mån Mer info
50% rabatt i 3 mån
Ownit

Ownit Bredband 250

250 Mbit/s Nedladdning
250 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
489 kr / mån Mer info
50% rabatt i 3 mån
Ownit

Ownit Bredband 500

500 Mbit/s Nedladdning
500 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
559 kr / mån Mer info
50% rabatt i 3 mån
Ownit

Ownit Bredband 1000

1000 Mbit/s Nedladdning
1000 Mbit/s Uppladdning
0 mån Bindningstid
899 kr / mån Mer info
Ownit

Ownit TV Bas

18 Kanaler
1 Streamingtjänster
0 mån Bindningstid
299 kr / mån Mer info
Ownit

Ownit TV Mellan

51 Kanaler
8 Streamingtjänster
0 mån Bindningstid
399 kr / mån Mer info
Ownit

Ownit TV Stor

53 Kanaler
8 Streamingtjänster
0 mån Bindningstid
499 kr / mån Mer info

Omdöme för Ownit bredband via fiber

Ownits bredband via fiber finns tillgängligt i deras eget fibernät, men så även i en lång rad stadsnät i såväl större som mindre orter. Deras fiberbredband finns idag med nedströmshastigheter på 100 Mib/s, 250 Mib/s, 500 Mib/s och 1 000 Mib/s. Hur snabbt internet du kan få från Ownit beror dock på vilket nät du tillhör.

Priset för Ownits bredbandstjänster

Ownit erbjuder låga priser, fast generellt har renodlade lågprisoperatörer såsom Tele2 och Halebop lägre månadskostnader för fiberbredband än Ownit. Ownits bredband är alltså inte dyrt, men inte heller billigast inom branschen. 

Ownits fiberbredband är populärt

Även om Ownits bredband inte är billigast är det faktiskt populärt. Den kundsupport som Ownit erbjuder har nämligen fått mest positiva betyg enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI). Denna operatör har även fått bra omdömen på Trustpilot.

Ownits bredband är snabbast enligt Steam

Steam är världens största digitala speldistributör och har över 47 miljoner användare. Enligt Steams egna mätningar är Ownit snabbast inom branschen med sin snitthastighet på 126 Mbit/s nedströms. Det är över 70% snabbare än snitthastigheten för de fiberbredband som Ownits konkurrenter erbjuder. 

Exempel på stadsnät där Ownits bredband fungerar

Ownit har som vi tidigare förtydligat ett eget bredbandsnät, men de erbjuder även sina bredbandstjänster i majoriteten av alla svenska stadsnät inklusive:

  • Fibra
  • Open Infra
  • Svenska Stadsnät
  • Telia öppen fiber
  • Zitius
  • IP-Only
  • iTUX
  • Open Universe

Ownits tv-tjänster

Även om Ownit i första hand är en bredbandsleverantör erbjuder de även ett flertal tv-tjänster, och detta i form av Ownit Bas, Ownit Flex och Ownit Stor. 

Ownit Bas

Ownit Bas ger dig tillgång till 18 kanaler inklusive bland annat Eurosport, TV3, TV4, Kanal 5 och TV6. 

Ownit Mellan

Ownit Flex inkluderar samma 18 kanaler som bas-abonnemanget, men du kan här välja till åtta ytterligare kanaler (av 32 möjliga). Bland de valbara kanalerna hittar du bland annat Viasat Sport och Disney Channel.

Ownit Stor

Tv-abonnemanget Ownit Stor ger dig tillgång till såväl baskanalerna som de åtta valbara kanaler som du får om du tecknar dig för Ownit Mellan. Skillnaden här är att du får tillgång till totalt 8 playkanaler från bland annat BBC, Nickelodeon och Cartoon Network. 

Ownit Play

Som tv-kund hos Ownit får tillgång till streamingtjänsten Ownit Play utan att du behöver betala extra för det. Med den streamingtjänsten kan du strömma från i princip alla kanaler du betalar för i ditt tv-paket.

Denna playtjänst låter dig även ladda ner program och serier direkt till din enhet så du kan titta på dem utan internetuppkoppling. Värt att veta är också att Ownit Play fungerar i hela EU och EES. Men om du reser utanför EU/EES kan du samtidigt välja att ladda ner det du vill se i förhand för att således kunna titta på det materialet offline.

Att ha bredband från Ownit är ett måste

För att kunna teckna dig för Ownits tv-tjänster måste du ha ett bredbandsabonnemang från Ownit. Detta då deras tv-tjänster idag enbart kan levereras i deras eget bredbandsnät.

Ownits kundsupport

Ownits supportpersonal kan du kontakta via telefon, mail och chatt. Öppettiderna är dessutom generösa tack vare att Ownit har öppet alla dagar i veckan, alltså så även på helger.

Du kan även välja att ladda ner Ownits felsökningsapp som finns tillgänglig för iOS och Android. Med den appen kan du utföra en lång rad tester som berättar om ditt wifi fungerar idealt eller inte. Och om problem med ditt wifi identifierats får du lösningsförslag.