Telenor mobilt bredband

Telenor är en av giganterna på den svenska mobilmarknaden och de erbjuder mobilt bredband i sitt eget nät.

Telenor mobilt bredband

Telenors mobila bredband:

Redo för 5G
Telenor abonnemang

Telenor mobilt bredband 15 GB

15 GB Surf
24 mån Bindningstid
149 kr / mån Efter 12 mån 169 kr / mån Till operatör
Redo för 5G
Telenor abonnemang

Telenor mobilt bredband Obegränsat

Obegr. GB Surf
24 mån Bindningstid
349 kr / mån Ord. pris 499 kr / mån Till operatör

Fördelar med Telenor mobilt bredband

Telenor är en av de stora operatörerna och de ha en väl utbyggd organisation för att på bästa sätt hjälpa dig som kund. De erbjuder kundtjänst via telefon, e-post och chatt, men de har också ett stort butiksnät vilket innebär att du även kan få fysisk hjälp av en riktig person om du föredrar det.

Hos Telenor kan du få rabatt om du samlar flera olika tjänster hos dem. Samlar du både TV, mobilt bredband och mobilabonnemang hos dem så får du 100 kr i rabatt på din månadskostnad.

Telenor har helt slopat bindningstiderna på sina mobila bredband, vilket är bra för dig som konsument. Tänk dock på att om du väljer till ett modem eller en router så kommer du att få betala månadskostnaden (50-70 kr) gånger antalet månader du har kvar om du avslutar ditt abonnemang innan 24 månader har gått.

Telenor bredband

Mobil router Telenor

När du köper ett mobilt bredband från Telenor så kan du välja till en 4G-router. Du betalar genom ett tillägg på månadskostnaden på 50-70 kronor, lite beroende på vilken router du väljer. Det fina är du får samma summa i rabatt på ditt abonnemang så i praktiken kan man säga att router ingår, under förutsättning att du behåller ditt abonnemang i minst 24 månader. 

Du kan givetvis köpa en egen router i den vanliga detaljhandeln om du föredrar det, men var noga med att kolla så att den funkar för det du tänker använda den till.

Du kan också, mot en förhöjd månadskostnad, köpa till en surfplatta när du tecknar ditt abonnemang för mobilt bredband från Telenor. Här finns allt från den senaste iPad:en till lite billigare Android-plattor. 

Vanliga frågor om mobilt bredband från Telenor

Täckning Telenor

Täckning Telenor mobilt bredband

Enligt egen uppgift så har Telenor 4G-täckning för 99,9 procent av Sveriges befolkning. Du bör dock alltid ta en titt i täckningskartan för att skapa dig en bild av hur det ser ut just där du bor. Det allra bästa är om du kan testa täckningen med hjälp av någon som har en telefon med Telenor-abonnemang. Då får du ett pålitligt kvitto på om det finns 4G-täckning i din bostad. Generellt sett kan du räkna med att det fungerar bra i södra Sverige och i närheten av större städer. Om du bor i norra delarna av Sverige eller om du bor på landsbygden är det extra viktigt att du kontrollerar täckningen noga.

Se täckningskarta