Hallon mobilt bredband

Hallon har blivit en väldigt populär lågprisoperatör. Det är mobiloperatören Tre som äger Hallon och därför använder de sig av Tre:s 4G-nät. Hallon är en enkel och smidig operatör vars främsta fokus är att erbjuda billiga abonnemang.

Hos Hallon kan du välja mellan fyra olika surfmängder. Det minsta och billigaste abonnemanget innehåller 5 GB surf och är marknadens billigaste mobila bredband. 

Hallon mobilt bredband

Hallons mobila bredband:

Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 5 GB

5 GB Surf
0 mån Bindningstid
29 kr / mån Efter 3 mån 89 kr / mån Till operatör
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 20 GB

20 GB Surf
0 mån Bindningstid
39 kr / mån Efter 3 mån 149 kr / mån Till operatör
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 100 GB

100 GB Surf
0 mån Bindningstid
69 kr / mån Efter 3 mån 249 kr / mån Till operatör
Hallon mobil

Hallon mobilt bredband 200 GB

200 GB Surf
0 mån Bindningstid
79 kr / mån Efter 3 mån 299 kr / mån Till operatör

Fördelar med mobilt bredband från Hallon

Den största fördelen med att att välja ett mobilt wifi från Hallon är priset. Deras minsta abonnemang, visserligen med endast 5 GB surf, kostar bara 89 kr i månaden vilket är marknadens billigaste alternativ just nu.

Hos Hallon finns aldrig någon bindningstid, vilket gör det enkelt att växla över till någon annan om du till exempel upplever att täckningen är för dåligt. Det gör också att det är riskfritt att testa Hallon då du aldrig riskerar att fastna i långa avtal.

När du tecknar ett mobilt bredband hos Hallon så får du en väldigt kraftig rabatt (80 procent) de tre första månaderna. Exempelvis kan du beställa deras minsta abonnemang med 5 GB surf för nästan löjliga 17 kronor i månaden. Detta är givetvis jättebra, men du måste så klart tänka på att priset stiger efter dessa tre månader. 

Mobila bredband Hallon

Är Hallons mobila bredband snabbt?

Det är alltid svårt att säga hur snabbt ett mobilt bredband är i praktiken eftersom det är så många olika faktorer som spelar in. Enligt Hallon själva kan du förvänta dig en hastighet på 7-34 Mbit/s. Spannet är ganska brett eftersom din egen utrustning, terräng, dåligt väder eller hög belastning på mobilnätet kan påverka täckningen och därmed också hastigheten på ditt mobila bredband. 

Kundtjänst hos Hallon

Hallon har ingen kundtjänst som du kan ringa till. Du är istället hänvisad till chatten på hemsidan (vardagar 9-16) Facebook messenger eller meddelandefunktionen på Hallons hemsida. Enligt Hallon själva kan du räkna med att få svar inom 3-4 vardagar. Hallon är därför främst ett bra val för dig som inte har så stort behov av support.

På Hallons webbplats finns också ett kundforum där du kan hitta svaret på de flesta vanliga frågor. Du kan även ställa egna frågor i kundforumet och få svar av antingen någon annan kund eller någon av Hallons “Community managers”. Tänk på att titta här först innan du försöker få kontakt med kundtjänst.

Bra att veta!

Hallon tar ingen kreditupplysning när du skaffar ett mobilt bredband hos dem. Det innebär att du kan teckna ett abonnemang även om du har ett pågående ärende hos Kronofogden eller om du har råkat få en betalningsanmärkning.

Hallons kontantkort för mobilt bredband

Hallon har inte bara abonnemang utan även kontantkort för mobilt bredband. Kontantkorten är laddade med 5-200 GB surf och är giltiga i 30 dagar. Detta är perfekt för dig som är i behov av en tillfälligt lösning för mobilt bredband eller för dig som av någon anledning inte  vill ha ett abonnemang,. Tänk på att kontantkorten endast går att använda inom Sveriges gränser. Du kan enkelt fylla på med ny surf på ditt kontantkort genom “Mina sidor”.

Hos det flesta operatörer är det betydligt dyrare per GB att köpa kontantkort, men hos Hallon är det samma pris även på kontantkorten. Skillnaden är bara att du inte får de tre rabatterade månaderna som du får på ett abonnemang. 

Vanliga frågor om Hallons mobila bredband

Täckning Hallon

Täckning Hallon mobilt bredband

Hallon är Tre:s lågprisvarumärke och därför levererar de av naturliga skäl sina tjänster i Tre:s mobilnät. Nätet når enligt 3 själva nästan 99 procent av befolkningen och täckningen är väldigt fin i södra Sverige, men när vi börja komma norr om Gävle så blir det betydligt glesare mellan masterna. Ta för vana att alltid kontrollera på en täckningskarta hur täckningen ser ut precis där du bor så undviker du besvikelsen att ditt mobila bredband inte fungerar.

Eftersom Hallon inte har någon bindningstid så kan du avsluta ditt abonnemang direkt om du märker att det inte fungerar, vilket så klart är en bra trygghet för dig som vill testa deras tjänster.

Tre jobbar ganska hårt med sitt nät och täckningen blir hela tiden bättre. De senaste åren har de investerat miljardbelopp vilket har lett till både avsevärt bättre täckning och nöjdare kunder.

Se täckningskarta