Huawei med abonnemang

Alla svenska operatörer avstår från att sälja kinesiska Huaweis smartphones. Skälet är de amerikanska restriktionerna mot företaget, som bland annat fått Google att strypa tillgången till uppdateringar i dess operativsystem Android. Telefonerna blir därför väldigt begränsade då få appar fungerar i och med begränsningen. Det går fortfarande köpa begagnade mobiler från Huawei där modeller som inte har begränsning fortfarande fungerar bra.

Populära alternativ till Huawei är Samsung Galaxy och Apple iPhone.

Huawei med abonnemang

Huawei

Huawei är ett välkänt kinesiskt teknikföretag som opererar på den internationella marknaden. Företaget säljer bland annat mobiltelefoner och surfplattor.

Huawei har på kort tid etablerat sig på den svenska marknaden. År 2000 startade företaget en forsknings- och utvecklingsavdelning i Kista och idag är Huawei en stor aktör i landet med över 500 anställda i Sverige placerade i Kista, Lund och Göteborg.

Huawei har hjälpt svenska mobiloperatörer som Telenor och Telia att bygga sina 4G-nät i Sverige.

Huawei abonnemang

Mobiler från Huawei

Huawei säljer mobiler i alla prisklasser. Allt från bra basmodeller med grundläggande funktioner till flaggskepp innehållandes den senaste tekniken.

Huaweis flaggskeppsmodeller betecknas ofta som ”Pro” och deras enklare och billigare modeller som ”Lite”. Ofta släpps även en standardmodell utan någon extra beteckning.

Huawei hos svenska mobiloperatörer

Telefonerna från Huawei är särskilt uppskattade av kunder som inte kräver särskilt mycket av sina mobiltelefoner. Huaweis ”budgetmobiler” kan säljas för några tusenlappar. Det anses vara billigt med tanke på att man fortfarande köper en smartphone med tillhörande finesser. Tekniken och funktionaliteten varierar mellan mobilmodellerna, men den dyraste modellerna presterar bra mätt med dagens mått.

Alla svenska operatörer avstår från att sälja kinesiska Huaweis smartphones. Skälet är de amerikanska restriktionerna mot företaget, som bland annat fått Google att strypa tillgången till uppdateringar i dess operativsystem Android. Telefonerna blir därför väldigt begränsade då få appar fungerar.