Gratis ljudböcker – Lyssna utan kostnad

Det finns ljudböcker via bibliotek som är helt gratis. Men det bästa är att välja en ljudbokstjänst med ett bättre utbud, som du kan testa gratis och utan risk. 

Här listar vi abonnemang för ljudböcker som vi rekommenderar, som i sin tur alla erbjuder gratis provperioder på minst 14 dagar.

Visa mer
Gratis ljudböcker
Bookbeat

Bookbeat

UtbudÖver 800 000 böcker UtbudPopulär bland användarna UtbudIngen bindningstid
Pris 0 kr / mån Efter 90 dagar 99 kr / mån
Bokus Play

Bokus Play

UtbudÖver 50.000 böcker UtbudRabatter och förmåner UtbudIngen bindningstid
Pris från 0 kr / mån Efter 45 dagar 79 kr / mån
Nextory

Nextory

UtbudHundratusentals böcker UtbudSätt upp egna läsmål i appen UtbudIngen bindningstid
Pris från 0 kr / 2 veckor Efter 14 dagar 139 kr / mån
Storytel

Storytel

UtbudExklusivt innehåll UtbudLjudböcker och E-böcker UtbudIngen bindningstid
Pris från 49,50 kr / mån Efter 1 mån 99 kr / mån

Varför lyssna på gratis ljudböcker?

Då det finns många ljudboksaktörer att välja på rekommenderar vi att du tecknar dig för en gratis provperiod. Då kan du i lugn och ro bestämma dig för om du vill betala för tjänsten, alternativt om du vill prova på en annan ljudbokstjänst riskfritt utan att behöva betala någonting.

Lyssna gratis

Ljudboksaktörer som erbjuder gratis ljudböcker gratis

Hos de nedanstående ljudbokstjänsterna kan du lyssna på svenska ljudböcker gratis (och utländska med) utan risk.

Bookbeat

Hos Bookbeat får du ta del av en gratis prova på-period som ligger på 30 dagar. Du kan när som helst säga upp abonnemanget utan att någonting händer. Från och med dag 31 och framåt måste du betala en fast månadsavgift för att behålla tillgången till alla ljudböcker.

Bookbeats betal-abonnemang kostar mellan cirka 99 och 199 kronor per månad. Att lägga till stöd för fler samtidigt uppkopplade enheter kostar 49 kronor per person.

Läs mer om Bookbeat

Nextory

Nextory erbjuder ett gratis prova på-abonnemang på 30 dagar, och du kan när som helst säga upp abonnemanget utan risk. Från och med dag 31 och framåt måste du betala för att fortsätta få tillgång till de ljudböcker som Nextory erbjuder.

Nextorys betal-abonnemang kostar mellan 139 och 279 kronor per månad. De faktorer som avgör priset inkluderar bland annat hur många som får lyssna samtidigt, samt hur många timmar du får lyssna på ljudböcker per månad.

Läs mer om Nextory

Bokus Play

Med Bokus Play får du en gratis prova på-period på 14 dagar, och du kan säga upp abonnemanget när du vill utan att någonting händer. Från och med dag 15 och framåt måste du betala en månadsavgift för att få fortsatt tillgång till ljudböckerna.

De betal-abonnemang som Bokus Play erbjuder kostar från 79 till 229 kronor per månad, och det exakta pris du betalar beror på hur stort utbud du vill ha och hur många personer som får lyssna på ljudböckerna samtidigt.

Läs mer om Bokus Play

Storytel

Storytel erbjuder en gratis prova på-period på 30 dagar. Du kan när som helst säga upp prova på-abonnemanget utan att behöva betala någonting. Från och med dag 31 och framåt börjar du betala en fast månadsavgift.

Storytels betal-abonnemang kostar mellan 179 och 287 kr/mån. Den faktor som gör att priset skiljer sig är hur många enheter du får använda samtidigt, på samma abonnemang. 

Läs mer om Storytel

Gratis fulstreaming av ljudböcker är olagligt

Fulstreaming av ljudböcker existerar, men fenomenet är inte lika utbrett jämfört med fulstreaming av sport, tv-serier och filmer. Det är alltså inte lagligt att ladda ner ljudböcker från torrentsidor eller andra, likvärdiga källor för att därefter ladda upp dem på telefonen eller surfplattan.

Svar på vanligt ställda frågor