HBO Max och Discovery+ slås ihop

HBO max och Discovery Plus slås ihop

Nu är det officiellt att streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ kommer att slås ihop. Namnet för den nya streamingtjänsten blir kort och gott Max. Tjänsten lanseras i USA den 23 maj 2023, men lanseringen i Sverige dröjer. 

HBO Max lanserades i maj 2020. Tjänsten är en del av WarnerMedia och erbjuder ett brett utbud av innehåll från HBO, Warner Bros, DC Comics, Cartoon Network, Adult Swim och andra företag inom koncernen. I Sverige hette tjänsten tidigare HBO Nordic. 

Discovery+ lanserades i januari 2021. Tjänsten hette tidigare D play. Discovery+ erbjuder ett brett utbud av innehåll från olika TV-kanaler och produktioner från Discovery, Kanal 5, Animal Planet, TLC, HGTV och Food Network.

Anledningen till att tjänsterna slås ihop till en streamingtjänst beror på att ägarna av HBO, Warner Media köpte upp Discovery i maj 2021. I och med uppköpet bildades ett nytt bolag som heter Warner Bros. Discovery och blev ett av världens största mediebolag med en stark position inom underhållningsbranschen och en bred portfölj av innehåll, inklusive TV-program, filmer, dokumentärer och sportevenemang. 

Istället för att ha två stora streamingtjänster väljer nu bolaget att slå ihop HBO Max och Discovery+ till tjänsten Max som kommer ha runt 400 miljoner prenumeranter.

Max lansering i Sverige

Max förväntas lanseras i Sverige först under 2024. Fram till dess kan HBO Max och Discovery+ användas som vanligt. 

När tjänsten sedan blir Max kommer användare av HBO Max automatiskt uppdateras till den nya tjänsten. De som har konto hos Discovery+ kommer behöva skapa ett nytt konto på den nya tjänsten.

Månadskostnaden för Max förväntas vara i nivå med dagens 89 kr per månad. Vill man streama fotboll eller andra sportevenemang kommer priset vara högre precis som idag.

När HBO Nordic ersattes av HBO Max i Sverige hösten 2021 fick nya kunder ett erbjudande där man fick ”halva priset livet ut”. Om detta erbjudande kommer följa med är fortfarande oklart.